- 26.6.2012

Microsoftin Yammer-ostos lupaa hyvää sosiaalisen intranetin kehittäjille

Microsoft tiedotti maanantaina 25.6.2012 ostaneensa Yammerin.

Olemme Sinisessä Meteoriitissa käyttäneet Yammeria pitkälti toista vuotta jokapäiväisessä ammattikäytössä, emmekä enää tulisi toimeen ilman sitä. Pystymme Yammerin avulla kohdistamaan organisaation osaamisen organisaatiosiiloista huolimatta, ajasta ja paikasta riippumatta, sinne missä kulloinkin apua tarvitaan.

Yammerin vahvuuksia tuotteena ovat helppokäyttöisyys, alhainen käyttöönoton kynnys ja valmis tuki eri päätelaitteille. Selain ja desktop-sovellusten lisäksi mm. iPhonelle, iPadille, Androidille ja Windows Phonelle löytyy käyttövalmis Yammer-sovellus.

Yammerin nykyversion suurimmat haasteet puolestaan liittyvät suuryritysten hinnoitteluun ja siihen että Yammer on erillissovellus, eikä kiinteä osa esim. SharePoint-intranetiä. Tokihan Yammerin Enterprise-versio  integroituu jo nyt SharePointiin  ja  Yammerin avoin API mahdollistaa sovelluskehityksen keinoin Yammer-feedien integroimisen osaksi omia ratkaisuja, mutta SharePointin sosiaalisten ominaisuuksien kehittämiseen on monia muitakin tapoja.

Minulla on kolme toivetta Microsoftille:

  1. Järkeistäkää Yammerin hinnoittelu suurille yrityksille. Isoille organisaatioille Yammer tulee nykyisellään todella kalliiksi. Esimerkiksi 10 000 hengen organisaatio joutuu pulittamaan Yammerin Enterprise-toiminnallisuuksista listahinnoilla huikeat 1.8M$ vuodessa. Sadan hengen organisaatiolle vastaava kustannus on 18 000 $ / vuosi, eli paljon siedettävämpi.
  2. Miettikää fiksusti Yammerin positiointi tuoteportfoliossanne, etenkin SharePointin ja Office 365:n kanssa. Organisaatiorajat rikkova sosiaalinen vuorovaikutus ei saa siiloutua sovelluksiin, vaan olla saatavilla kullekin työntekijälle (ja kumppanille/asiakkaalle) saatavilla hänelle relevantissa kontekstissa.
  3. Vaikka Yammer on nyt osa isoa Microsoft-korporaatiota, pitäkää huoli että Yammerin tuotekehityksen ketteryys ja innovatiivisuus säilyvät jatkossakin. Eli ei kolmen vuoden tuotekehityssykliä Yammerille, kiitos!

Kaikenkaikkiaan Yammer-ostos oli Microsoftilta onnistunut veto ja ainakin itselleni kauppa vakuutti jälleen kerran että Microsoft on tosissaan mukana Enteprise Social Networking-bisneksessä. Hyvä Microsoft!

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)