Sosiaalisen intranetin, laajemmin sosiaalisen teknologian, hyödyn mittaaminen on kuuma puheenaihe.

Unohdan nyt puolueettomat mittarit ja kerron, miten sosiaalinen intranet helpottaa minun elämääni ja vaikuttaa tätä kautta koko yhteisön tekemiseen ja työn tulokseen.

Saan ja annan ratkaisuja

Minulla on hyvä olo siitä, että käytössäni on jatkuvasti itseäni suurempi voima työni haasteissa. Joukkoistamalla kysymykseni ja ongelmani koko yhteisölle saan vastauksia ja ideoita nopeasti yllättävistäkin paikoista. Vastavuoroisesti saan antaa itseni ja omat tietoni muiden käyttöön ja tuoda oman osaamiseni esille.

Alla on esimerkki työkaverini Timon arjesta: Timolla on SharePointiin liittyvä pähkinä, johon  hän tarvitsee apua. Kun hän esittää kysymyksen sosiaalisessa intranetissämme, oikea tieto löytyy helposti, eikä aikaa kulu turhiin työskentelyn keskeyttäviin palavereihin, sähköposteihin tai puheluihin. Timo saa työnsä tehtyä.

Kysymys SharePointista

Tiedän ja tiedotan

Intranetin sosiaalinen keskusteluvirta kertoo minulle, mitä meillä tapahtuu. Voin myös itse osallistua tiedottamiseen ja keskusteluun ajankohtaisista aiheista. Tämä herättää kysymyksen siitä, mitkä ovat perinteisen uutispalstan ja sosiaalisen tietovirran roolit viestinnässä. Meillä suurin osa sähköisestä tiedotuksesta hoituu sosiaalisen keskusteluvirran kautta, mutta tärkeimmät uutiset tehdään perinteiselle intran uutispalstalle, minkä jälkeen niistä tehdään keskusteluvirtaan heräte.

Alla on henkilöstöpäällikkömme Kirsin heräte uutisesta, jonka hän on luonut intranetin uutispalstalle. Tieto on minulle saatavilla kaikissa päätelaitteissani sijainnistani riippumatta.

Tärkeä uutinen sosiaalisessa uutisvirrassa

Näytän osaamiseni, löydän osaajan

Voin helposti näyttää osaamiseni tai kertoa omista saavutuksitani. Voin vastata kysymykseen tai ratkaista ongelman, joka ei suoranaisesti kuulu toimenkuvaani, ja tätä kautta ansaita mainetta moniosaajana. Oman osaamiseni esille tuominen motivoi minua vastaamaan ja osallistumaan. Sosiaalisen teknologian yhteydessä puhutaan henkilökohtaisen brändin rakentamisesta (personal branding).

Myös oikean osaajan löytäminen onnistuu: alla Joel kysyy, kuka osaisi auttaa FAST-konfiguroinnin kanssa. Hän saa kätevästi oikean vastauksen ja onnistuu työssään.

Osaamisen etsiminen sosiaalisessa intranetissa

Missä vain, milloin vain, miten vain

Tietotyön keskeinen ominaisuus on työn riippumattomuus ajasta, paikasta ja käytettävästä välineestä. Voin käyttää sosiaalista intranetiämme ja muita sähköisiä työvälineitämme milloin vain, missä vain ja millä päätelaitteella tahansa. Voin työskennellä illalla kotona työläppärillä, päivällä puiston penkillä padillani tai kadulla kännykälläni. Koko työyhteisömme aivot kulkevat tiiviisti taskussani.

Sinäkin saat helposti sosiaalisen intranetin

En enää halua työskennellä ilman näitä mahdollisuuksia. Jos teillä ei näitä vielä ole, älä huolestu: sosiaalisen intranetin rakentaminen on helppoa. Meillä sosiaalinen intranet rakentuu Yammerin ja SharePointin yhteispelin varaan, ja myös pian julkaistava SharePoint 2013 tarjoaa suoraan paketista loistavat puitteet sosiaalisen intranetin rakentamiseen.

Aiempia kirjoituksia sosiaalisesta intranetista:

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Kirjoittaja: Pauli Kongas

Tietoa kirjoittajasta