Microsoft tiedotti viime yönä Suomen aikaa uuden Office-tuoteperheen tuotekehityksen valmistumisesta. Samassa yhteydessä valmistuivat uudet versiot kaikista Office-työpöytäohjelmistoista, SharePointista, Lyncistä, Exchangesta ja näiden pilviversioista.

Uusi SharePoint tulee asiakkaille saataville vaiheittain marraskuusta alkaen. Yleisesti saataville uusi versio tulee Q1 2013 aikana. Lisenssoinnista ei ole edelleenkään julkista tietoa saatavilla.

Microsoft julkisti seuraavat aikataulut:

  • Office 365:een alkaa tulemaan uusia ominaisuuksia marraskuun puolivälin Service Updatessa
  • Microsoftin volyymilisenssiasiakkaat (esim. Enterprise Agreement), joilla on SharePoint-lisenssit hankittuna ylläpidolla (Software Assurance) saavat uudet versiot käyttöönsä marraskuun puolivälissä
  • Microsoftin volyymilisenssiasiakkaat, joilla ei ole SharePoint-lisenssejä ylläpidolla, voivat ostaa uudet versiot 1.12. alkaen
  • Yleinen saatavuus Q1 2013 aikana

SharePoint 2013 sisältää mm. kehittyneemmät sosiaaliset ominaisuudet, työvälineet modernien verkkopalveluiden rakentamiseen, paremman tuen tablet- ja mobiililaitteille sekä  uuden SharePoint-kauppapaikan.

Paras tapa aloittaa tutustuminen uuteen SharePointiin on lukea Sinisen Meteoriitin asiantuntijoiden kirjoituksia blogistamme. Asiantuntijamme ovat julkaisseet blogissa syksyn aikana useita uuden SharePointin ominaisuuksia esitteleviä kirjoituksia.

Olemme syksyn 2012 aikana järjestäneet lukuisia SharePoint 2013 ensiesittelyssä -seminaareja, joissa olemme esitelleet tuotteen uusia ominaisuuksia. Seminaarit ovat ylittäneet kaikki odotukset ja niihin onkin ilmoittautunut jo lähes 200 asiakasta.

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Tietoa kirjoittajasta

Jari Pullinen

Vice President at Valo

jari@valointranet.com

+358503457485

Duunissa Sinisessä Meteoriitissa joulukuusta 2009 lähtien. Vastaan tällä hetkellä Valo Intranet -tuotteesta ja sen kansainvälistämisestä. Aiemmin olen toiminut digitaalisten palveluiden parissa myyntijohtajana Meteoriittissa, Microsoftilla, Trainers' Housessa, Satama Interactivella ja Quartalissa. Olen innoissani digitaalisen työn ja asiakaskokemuksen kehittämisestä.

Kirjoitukset (39)