Minulla on ollut viime ajat vaikeaa. Vanha koira ei meinaa oppia niitä kuuluisia uusia temppuja. Kyse on sosiaalisesta intranetista ja sen keskeisestä roolista yrityksemme viestinnässä ja päivittäisessä tietotyöläisten yhteistyössä asiakkaidemme hyväksi.

]

Muutosvastarinnasta ei ole kyse, sillä olen vahvasti sosiaalisen intranetin kannalla ja osaltani vaadin ja kannustan osaajiamme laittamaan kaiken mahdollisen sosiaaliseen virtaamme. Olen ehtinyt todistaa Yammerin kiistatonta voimaa Sinisen Meteoriitin toiminnassa niin, että muutosvastarinta tässä kohtaa olisikin silkkaa typeryttä.

Silti jään jatkuvalla syötöllä omavalvonnassani kiinni siitä, etten toimi kuten saarnaan. Miksi? Miksi tyydyn kirjaamaan palavereissa tehdyt hyvät oivallukset ja päätökset iki-ihanaan OneNoteeni Yammerin sijaan? Miksi viestin välikäsien kautta seuraavan viikon tiimipalaverehin kun voisin tavoittaa koko poppoon hetkessä? Miksi pyörittelen saamaani ideaa päässäni tai sparraan sitä paikalle sattuneen kollegan kanssa kun käytössäni olisi yli sata briljanttia meteoriittilaista?

Loppujen lopuksi taitaa olla niin, etten asian ymmärryksestä huolimatta ole aidosti sisäistänyt postailun olevan osa työtäni. Työtä jopa ihan toimenkuvani ytimessä. Johtamista kun ei nykymaailmassa ole tiedon valuttaminen vaan sen saumaton jakaminen jalostettavaksi edelleen.

Tiedon jalostamisen kultakaivos

Jalostumisessa piileekin sosiaalisen intranetin hienous. Tiedon jalostumisen vauhti on välillä uskomaton. Kysymyksestä monipuolisen pohdinnan ja skenaarioiden kautta parhaiksi käytännöiksi minuuteissa. Yhden ihmisen haasteesta sadan asiantuntijan konsensukseksi työpäivän sisällä. Priceless.

Tiedon jalostuminen ja sisäinen viestintä on yrityksissä monen työntekijän tavoitteissa sisäänrakennettuna.  Siksi on oleellista, että sosiaaliseen keskusteluvirtaan aktiivisesti osallistuminen ymmärretään työnä, ei oheistekemisenä.  Tietotyötä tekevissä yrityksissä olisikin tärkeää luoda kulttuuri, jossa postailu on hyve ja aktiivisin asiantuntija on paras asiantuntija. Tämä edellyttää, että asia ymmärretään ylimmässä johdossakin perinpohjin ja tiedon jalostamista johdetaan esimerkillä.

Minulla ei siis ole varaa luovuttaa.  Yritän nyt vakaasti vaihtaa sähköpostin ja sosiaalisen intranetin roolit työpäivässäni päittäin. Yammer pysymään auki jatkuvasti sekä proaktiiviseen että reaktiiviseen käyttöön ensisijaisena välineenä ja sähköposti auki pari kertaa päivässä pistokeikkoina kun tulee tunnistettu tarve puhutella vain rajattua jakelua ja/tai talon ulkopuolelle.

Kyllä se routa tämänkin porsaan vielä kotiin ajaa.

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Tietoa kirjoittajasta

Liiketoimintajohtaja

tytti.hallavo@valtti.com

+358 50 408 9294

Tytillä on vahva osaaminen verkkopalveluhankkeiden ja projektitoimitusten ohjauksesta ja yli vuosikymmenen kokemus asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Uransa aikana Tytti on toiminut verkkopalveluiden kehittämishankkeiden parissa sekä asiakasorganisaatioissa että palvelun toimittajan roolissa. Hän on aiemmin toiminut projektitoiminnan johtotehtävissä Tiedolla, Trainers’ Housessa, Satama Interactivessa ja Quartalissa.

Kirjoitukset (12)