Pitkä kehitysprojekti alkaa olla päätöksessään. Uusi intranet on kohta otettu käyttöön kaikissa maissa ja liiketoiminnoissa ja sen tuomat hyödyt alkavat olla nähtävissä. Vastaanotto on ollut pääosin positiivista sekä sisällöntuottajilta että varsinaisilta loppukäyttäjiltä. Arvokasta palautetta ja jatkokehityideoita on tullut eri sidosryhmiltä ja niitä tullaan tulevina vuosina viemään yhdessä eteenpäin. Olemme päässeet hyvään alkuun ja tästä on hyvä jatkaa.

Antti Kalliola, Globaalien Online IT -ratkaisujen vastaava, Fiskars

Fiskarsin tuotteet tunnetaan maailmanlaajuisesti toimivuudestaan ja helppokäyttöisyydestään. Konsernin kansainväliset pääbrändit ovat Fiskars, Iittala ja Gerber. Vuonna 1649 perustettu Fiskars on Suomen vanhin yritys.

Fiskarsin tämänhetkisen liiketoimintamallin lähtökohtana on tulevaisuuden kasvun vauhdittaminen ja Fiskarsin kasvaminen aidosti kansainväliseksi kuluttajatuoteyhtiöksi. Uuden strategian mukaisesti konsernijohto on sitoutunut luomaan Fiskarsista yhtenäisen yhtiön, jossa vahvat liiketoiminta-alueet jakavat yhteisen toimintamallin.

Konserninlaajuisen intranetin käyttöönotto on osa uuden yhtenäisen strategian toteuttamista

Intranetin uudistusprojekti käynnistyi syksyllä 2010 konseptisuunnitteluvaiheella, jonka jälkeen edettiin kevään 2011 aikana läpivietyyn tekniseen toteutusprojektiin. Uusi intranet otettiin käyttöön Fiskarsin laajuisesti syksyn 2011 aikana, ja loput yksiköt ottivat sen käyttöön vuoden alkupuolella.

”Haastavinta ja samalla innostavinta projektissa oli miettiä miten Fiskarsin eri maiden ja liiketoimintojen sisällöt tarjoillaan Fiskarsin työntekijöille helposti ja heille tarkoituksenmukaisella tavalla, kuitenkin räätälöintejä välttäen”, muistelee Sinisen Meteoriitin konsultti Heidi Selkäinaho.

”Yhteistyö Sinisen Meteoriitin kanssa on sujunut joustavasti ja hyvässä hengessä. Erityisen mukavaa oli, että projektissa oli hyvä ja avoin ilmapiiri alusta loppuun. Myös hankalat asiat on pystytty yhdessä käymään läpi ja löytämään niihin ratkaisut.”

”Sinisen Meteoriitin osaaminen niin määrittely- kuin toteutusvaiheessa on vastannut odotuksiamme, ja katsomme positiivisesti tulevaisuuteen niin palveluun liittyvän tuen kuin myös jatkokehittämisen osalta,  Fiskarsin Antti Kalliola kertoo.

Palvelut

Teknologiat