3.6.2013

Fiskarsille globaali SharePoint 2010 intranet Sinisen Meteoriitin toimittamana

Fiskars

Sininen Meteoriitti on toimittanut Fiskars-konsernille globaalin intranetin SharePoint 2010-alustalla. 

Fiskars tarjoaa kotiin, puutarhaan ja ulkoiluun maailman johtavia kuluttajatuotemerkkejä. Fiskarsin tuotteet tunnetaan maailmanlaajuisesti toimivuudestaan ja helppokäyttöisyydestään. Konsernin kansainväliset pääbrändit ovat Fiskars, Iittala ja Gerber. Vuonna 1649 perustettu Fiskars juhli vuonna 2009 360-vuotista historiaansa Suomen vanhimpana yrityksenä.
 
Fiskarsin uuden, vuonna 2008 esitellyn yhtenäisen liiketoimintamallin lähtökohtana on tulevaisuuden kasvun vauhdittaminen ja Fiskarsin kasvaminen aidosti kansainväliseksi kuluttajatuoteyhtiöksi. Aiemmin Fiskars-konserni oli organisoitu ryhmäksi itsenäisiä yhtiöitä. Uuden strategian mukaisesti konsernijohto on sitoutunut luomaan Fiskarsista yhtenäisen yhtiön, jossa vahvat liiketoiminta-alueet jakavat yhteisen toimintamallin.
 
Konserninlaajuisen intranetin käyttöönotto on osa Fiskarsin uuden yhtenäisen strategian toteuttamista.  Uudistusprojekti käynnistyi syksyllä 2010 konseptisuunnitteluvaiheella, jonka jälkeen edettiin tekniseen toteutusprojektiin, joka vietiin läpi kevään 2011 aikana. Uusi intranet on otettu pääosin käyttöön Fiskarsin laajuisesti syksyn aikana, ja loput yksiköt ottavat sen käyttöön ensi vuoden alkupuolella.
 
”Pitkä kehitysprojekti alkaa olla päätöksessään. Uusi intranet on kohta otettu käyttöön kaikissa maissa ja liiketoiminnoissa, ja sen tuomat hyödyt alkavat olla nähtävissä.  Vastaanotto on ollut pääosin positiivista sekä sisällöntuottajilta, joita yhteensä jo nyt n. 90, sekä varsinaisilta loppukäyttäjiltä. Arvokasta palautetta ja jatkokehityideoita on jo tullut eri sidosryhmiltä ja niitä tullaan tulevina vuosina viemään yhdessä eteenpäin. Olemme päässeet hyvään alkuun ja tästä on hyvä jatkaa. ”, toteaa Fiskarsin globaaleista Online IT ratkaisuista vastaava Antti Kalliola.
 
”Haastavinta ja samalla innostavinta projektissa oli miettiä miten Fiskarsin eri maiden ja liiketoimintojen sisällöt tarjoillaan Fiskarsin työntekijöille helposti ja heille tarkoituksenmukaisella tavalla, kuitenkin räätälöintejä välttäen”, muistelee Sinisen Meteoriitin konsultti Heidi Selkäinaho.
 
”Yhteistyö Sinisen Meteoriitin kanssa on sujunut joustavasti ja hyvässä hengessä. Erityisen mukavaa oli, että projektissa oli hyvä ja avoin ilmapiiri alusta loppuun. Myös hankalat asiat on pystytty yhdessä käymään läpi ja löytämään niihin ratkaisut. Sinisen Meteoriitin osaaminen niin määrittely- kuin toteutusvaiheessa on vastannut odotuksiamme, ja katsomme positiivisesti tulevaisuuteen niin palveluun liittyvän tuen kuin myös jatkokehittämisen osalta. , Antti Kalliola jatkaa.

Lisätietoja:

Antti Kalliola, IT Director, Fiskars Services Oy Ab puh. 040-585 0158, antti.kalliola@fiskars.com
Jari Pullinen, myyntijohtaja, Sininen Meteoriitti Oy, puh. 050-345 7485, jari.pullinen@meteoriitti.com
 
Fiskars tarjoaa kuluttajatuotteita kotiin, puutarhaan ja ulkoiluun. Konsernin kansainväliset pääbrändit ovat Fiskars, Iittala ja Gerber. Vuonna 1649 perustettu Fiskars on Suomen vanhin yritys ja on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. Vuonna 2010 Fiskarsin liikevaihto oli 716 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli noin 3 600 yli 20 maassa.
 
Sininen Meteoriitti on verkkopalvelujen ja tietotyön asiantuntija.  Suunnittelemme ja toteutamme verkkoon www-palveluja ja järjestelmiä, jotka tukevat asiakkaan liiketoimintaa ja ovat käyttäjilleen hyödyllisiä, tarkoituksenmukaisia ja käyttäjäystävällisiä. Tavoitteenamme on olla Suomen paras SharePoint-osaaja. Vuonna 2001 perustettu Sininen Meteoriitti työllistää lähes 100 IT- ja viestintäalan ammattilaista.

Linkit

Fiskars

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Kiinnostuitko? Kysy lisää!