3.6.2013

Fujitsu ja Sininen Meteoriitti syventävät yhteistyötään

Fujitsu ostaa merkittävän vähemmistöosuuden Sinisen Meteoriitin osakekannasta.

Helsinki, 4.10.2012 – Tietotekniikan palvelu- ja laiteyhtiö Fujitsu ja Sininen Meteoriitti ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Fujitsu Finland Oy ostaa merkittävän vähemmistöosuuden Sininen Meteoriitti Oy:n osakekannasta.

Sininen Meteoriitti on yli sata henkeä työllistävä verkkopalvelujen ja tietotyön asiantuntijayhtiö, joka täydentää Fujitsun SharePoint-liiketoiminta-alueen osaamista. Yritykset tarjoavat yhdessä Microsoft-pohjaisia ratkaisuja erityisesti internet-, intranet- ja ekstranet-palveluiden sekä dokumentin-, asianhallinnan ja sähköisen asioinnin tarpeisiin.

”Haluamme osakkuuden avulla tähdentää erinomaisesti käynnistyneen yhteistyömme pitkäjänteisyyttä. Meillä on nyt entistä leveämmät hartiat, joiden ansiosta asiakkaamme voivat luottaa nykyisten palvelujen jatkuvuuteen, modernien ratkaisujen tuottamiseen sekä notkeaan kehittämiseen. Lähentyvä yhteistyö tuo etuja ennen kaikkea asiakkaillemme”, sanoo johtaja Matti Koskinen Fujitsun Sovellusliiketoimintayksiköstä.

Fujitsu ostaa 45 prosenttia Sinisen Meteoriitin osakekannasta. Kumppanukset tavoittelevat tiivistyvällä yhteistyöllä merkittävää kasvua niin Suomessa kuin muuallakin Nordic-alueella.

”Uskomme, että omistusjärjestely mahdollistaa entistä kansainvälisemmän toiminnan sekä jatkossa myös yhteiset kehityshankkeet”, Koskinen sanoo.

Sininen Meteoriitti jatkaa erillisenä yrityksenä, ja sen henkilöstö ja johto jatkavat tehtävissään.

”Järjestely Fujitsun kanssa mahdollistaa Sinisen Meteoriitin kasvun seuraavalle tasolle yrityksenä. Tämä on meille erittäin merkittävä panostus yhteiseen Microsoft-pohjaiseen tuote- ja palvelukehitykseen sekä kansainvälistymiseen. Pystymme tarjoamaan jatkossa asiakkaillemme entistä laajempia ratkaisuja ja palveluja”, sanoo Sinisen Meteoriitin toimitusjohtaja Pekka Walkama.

 

Lisätietoja:

Johtaja Matti Koskinen, Fujitsu, puh. 0500 308 309

Toimitusjohtaja Pekka Walkama, Sininen Meteoriitti, puh. 020 790 7721

Lehdistöyhteydet: Satu Pelttari, Fujitsu, puh. 045 7880 9624, satu.pelttari(at)fi.fujitsu.com

 


Fujitsu
on johtava japanilainen ict-yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Yli 170 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita 100 maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n mahdollisuuksia muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Fujitsun liikevaihto oli 41 miljardia euroa 31.3.2012 päättyneellä tilikaudella. Suomessa Fujitsun palveluksessa työskentelee 2 900 ihmistä. Lisää tietoa: www.fujitsu.com/fi

Sininen Meteoriitti on verkkopalvelujen ja tietotyön asiantuntija. Suunnittelemme ja toteutamme verkkoon www-palveluja ja järjestelmiä, jotka tukevat asiakkaan liiketoimintaa ja ovat käyttäjilleen hyödyllisiä, tarkoituksenmukaisia ja käyttäjäystävällisiä. Tavoitteenamme on olla Suomen paras SharePoint-osaaja. Vuonna 2001 perustettu Sininen Meteoriitti työllistää yli 100 IT- ja viestintäalan ammattilaista. Lisää tietoa: www.meteoriitti.com