3.6.2013

Sininen Meteoriitti kouluttaa työmarkkinoille uusia SharePoint-osaajia

Microsoft SharePoint -kehitysalustan taitajista on Suomen työmarkkinoilla jatkuva pula. Sininen Meteoriitti lähtee syksyllä 2012 paikkaamaan osaajavajetta rekrytointiohjelmalla, joka kouluttaa Suomeen vähintään 12 uutta SharePoint-asiantuntijaa.

Kuusi kuukautta kestävään rekrytointiohjelmaan etsitään IT-osaajia, joilla on vahva halu kehittyä juuri SharePointin syväosaajiksi. Ohjelma soveltuu sekä vastavalmistuneelle ohjelmistoalan opiskelijalle että kokeneemmalle ammattilaiselle, joka haluaa ottaa uuden askeleen urallaan.

Rekrytointiohjelman osallistujat työskentelevät Sinisen Meteoriitin projekteissa, minkä lisäksi he saavat SharePointia käsittelevän täsmäkoulutuksen, jonka veroista kokonaisuutta ei ole tarjolla minkään koulun kursseilla. Koulutuksesta vastaa IT-alan johtava teknologiakouluttaja Sovelto. Koulutusten ohella Meteoriitti nimeää osallistujien oppimista tukemaan 4-5 kokenutta asiantuntijaansa.

”Markkinoilta ei yksinkertaisesti löydy tarvettamme vastaavaa määrää valmiita osaajia. Samaan aikaan oppilaitoksista valmistuu nuoria lupauksia, joiden osaaminen ei vielä vastaa ohjelmistoyritysten tarpeita. ELY-keskuksen ja Sarasen kanssa toteutettava rekrytointiohjelma ratkaisee tämän ongelman siten, että kaikki voittavat”, iloitsee Meteoriitin toimitusjohtaja Pekka Walkama. ”Ohjelmaan ovat toki tervetulleita myös kokeneemmat ohjelmistoasiantuntijat, jotka haluavat siirtyä uudelle osaamisalueelle esimerkiksi televiestintäpuolelta. SharePoint-osaajille löytyy nimittäin varmasti kysyntää myös tulevaisuudessa”, hän jatkaa.

Hyvät kokemukset rekrytointiohjelmista

Oman rekrytointiohjelman järjestäminen on yksittäiseltä yritykseltä merkittävä panostus. Sininen Meteoriitti on kuitenkin jo todennut konseptin tehokkuuden, sillä yritys on palkannut erilaisten rekrytointiohjelmien kautta Helsingin toimistolle toistakymmentä ohjelmistoasiantuntijaa. ”Toistaiseksi olemme kyenneet palkkaamaan jokaisen ohjelmasta valmistuneen henkilön”, Walkama kehaisee.  Tällä kertaa osaajia etsitään Helsingin toimipisteen lisäksi myös Jyväskylään. 

Rekrytointiohjelman järjestävät tiiviissä yhteistyössä Sininen Meteoriitti, Uudenmaan ja Keski-Suomen ELY-keskukset sekä henkilövalinnoista ja koordinoinnista vastaava Saranen Consulting. Tavoitteena on, että kaikki rekrytointiohjelman osallistujat työllistyvät ohjelman päätyttyä vakituisiin työsuhteisiin.

Lisätiedot:
Sininen Meteoriitti: Toimitusjohtaja Pekka Walkama, 0407772391, pekka.walkama@meteoriitti.com
Saranen Consulting: Johtoryhmän jäsen Janne Lindfors, 050-530 3333, janne.lindfors@saranen.fi
 
Tästä aiheesta uutisoivat myös

Tietoviikko 9.6.2012:
Sininen Meteoriitti alkaa kouluttaa SharePoint-osaajia

IT-viikko 5.6.2012:
Sininen Meteoriitti kouluttaa SharePoint-osaajia omiin tarpeisiin