3.6.2013

Vehon verkkopalvelut uudistuivat SharePoint 2010 alustalle Sinisen Meteoriitin siivittämänä

Vehon verkkopalvelut  uudistuivat SharePoint 2010 alustalle Sinisen Meteoriitin siivittämänä

Sininen Meteoriitti toimitti Veholle julkisen verkkopalvelun osana laajamittaista verkkopalvelukokonaisuuden uudistusprojektia. 
 
Veho-konserni on Suomen johtava autokaupan konserni, joka toimii myös Baltiassa ja Ruotsissa. Veho perustettiin vuonna 1939 Mercedes-Benzin maahantuojaksi Suomeen. Tänä päivänä konsernilla on useita päämiehiä ja sen liiketoiminta koostuu sekä henkilöautojen että hyötyajoneuvojen maahantuonnista, vähittäismyynnistä ja huoltotoiminnasta.
 
Vuonna 2010 Veho päätti uudistaa koko verkkopalvelukokonaisuutensa (intranet, extranet, www -sivustot) nykyaikaisilla työkaluilla ja samalla yhtenäistää julkaisualustoja. Intranet ja extranet -uudistuksen päätavoitteena on tehostaa Vehon ja sen kumppaneiden toimintaa ja tiedonvälitystä. Julkisen verkkopalvelun osalta keskeisin tavoite on olla Suomen autoalan liikkeiden käytetyin verkkopalvelu, joka on toimivuudessaan alan kärkijoukossa. SharePoint 2010 – alustan valinta tukee Vehoa tulevaisuuden kestävässä kehityspolussa uusien sähköisten palvelujen kehittämisessä.
 
Uudistusprojekti käynnistyi tammikuussa 2011 www-sivustojen määrittelyvaiheella, jonka jälkeen edettiin tekniseen toteutusprojektiin. Tämän jälkeen seuraavina tulivat intranetin määrittely- ja toteutusvaihe. Syksyllä 2011 käynnistyi viimeinen projektin vaihe –  extranetin määrittely ja tekninen toteutus. Extranetin tekninen toteutusprojekti on nyt loppusuoralla. Uusista palveluista otettiin ensimmäisenä käyttöön julkinen verkkopalvelu syyskuussa 2011. Helmikuussa 2012 on otettu käyttöön uusi intranet ja huhtikuussa 2012 uudistunut extranet -palvelu.
 
”Julkisen verkkopalvelun uudistamisen tavoitteena oli selkeät ja nykyaikaiset www-sivustot, joissa on huomioitu myös tablettien kosketusnäyttöominaisuudet. Käytettävyytta testasimme kahdessa eri vaiheessa käytettävyystesteillä, jotta saimme asiakkaiden tarpeita ja toiveita huomioitua. Sivustomme ovatkin saaneet positiivista palautetta käyttäjiltä”, toteaa Vehon Digitaalisen markkinoinnin päällikkö Kati Salmi.
 
”Haastavinta, mutta palkitsevinta oli saada Vehon tavoittelema raikas ja kosketusnäyttömäinen ulkoasu sovitettua SharePointiin mahdollisimman paljon vakiotoiminnallisuuksia mukaillen, säilyttäen helppo ylläpidettävyys. Lopputulokseen olemme todella tyytyväisiä.”, kertoo  Sinisen Meteoriitin konsultti Heli Böhm.
 
Lisätietoja
Teija Auer, Key Account Manager, Sininen Meteoriitti Oy, puh. 0400-860056, teija.auer@meteoriitti.com
 

Linkit

www.veho.fi
www.vehotrucks.fi

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Kiinnostuitko? Kysy lisää!