6.6.2013

Case Sopima: Metro Design ja Windows Azure

Metro Design + Windows Azure + Silverlight = WOW!

Sininen Meteoriitti uudisti Sopiman palvelun käyttöliittymän.

Sopima Oy on vuonna 2009 perustettu helsinkiläinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen sopimustenhallinnan palvelua joustavasti suoraan Microsoftin pilvipohjaisesta Windows Azure -palvelusta. Sopima on ollut pioneeri uuden pilviteknologian hyödyntämisessä Suomessa ja saanut lukuisia palkintoja siitä maailmallakin. Sininen Meteoriitti on yksi toimijoista, joka on auttanut Sopimaa toteuttamaan uraa uurtavan palvelunsa. Asiakassuhde on molemminpuolinen, sillä Sininen Meteoriitti hyödyntää Sopiman tuotetta myös omassa sopimustenhallinnassaan.

Toukokuussa 2011 Sininen Meteoriitti suunnitteli Sopiman palvelun koko käyttöliittymän Microsoftin uuden Metro-suunnitteluohjeiston mukaiseksi. Käytettävyyttä parannettiin suunnittelemalla käyttöliittymä niin, että keskeisimmät toiminnallisuudet löytyvät vaivattomasti ja vuorovaikutus sujuu mutkattomasti. Silverlight-käyttöliittymän moderni ja minimalistinen visuaalinen ilme sekä pelkistetty grafiikka tukee käytön helppoutta.

Microsoft julkaisi Metro-suunnitteluohjeiston alunperin Windows Phone 7:ää varten. Metron suunnittelussa on haettu vaikutteita metrojen ja lentokenttien opasteiden maailmasta. Tärkeintä Metro-käyttöliittymässä on sisältö, joka tuodaan esiin selkeän graafisen ilmeen ja typografian keinoin.

“Metro design kiteyttää monia keskeisiä suunnitteluperiaatteita, joiden mukaan verkkopalveluita ja sovelluksia kannattaa suunnitella – oli päätelaitteena sitten PC, tabletti tai mobiili.”, toteaa Sinisen Meteoriitin käytettävyysasiantuntija Minna Majuri.

“Sopiman käyttöliittymäuudistuksessa keskityttiin erityisesti tekemisen suoraviivaisuuteen ja keskeisten toiminnallisuuksien tuomiseen näkyvästi esille. Metroa hyödyntäen yhdistimme houkuttelevan designin erinomaiseen käytettävyyteen. ", Majuri jatkaa.

“Metro-suunnitteluohjeiston muotokieli on universaalisti tuttua liikenneasemien kautta. Tämä teki Metron adaptoimisen käyttöliittymään helpoksi. Sopiman tuotteen käyttöliittymän värikarttaan tarvittiin paljon sävyjä, ja Metron selkeän ja raikkaan värikartan ansiosta myös murrettujen rinnakkaissävyjen löytäminen oli helppoa”, toteaa Sinisen Meteoriitin AD Hannele Puumalainen.

Sopiman toimitusjohtaja Markus Mikola pitää hyvää käytettävyyttä ehdottomana kilpailuvalttina yritykselle ja on todella tyytyväinen käyttöliittymäuudistuksen lopputuloksiin.

“Uuden designin jälkeen olemme saaneet jo kymmeniä uusia asiakkaita ja myös Microsoftilta on saatu hyvää palautetta”, Mikola havainnoi.

Linkit

Sopima

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Kiinnostuitko? Kysy lisää!