6.6.2013

Kansallisooppera uudisti verkkopalvelunsa

Suomen Kansallisooppera tarjoaa ooppera- ja balettielämyksiä jopa 300 000 katsojalle vuosittain. Verkkopalveluillaan Ooppera esittelee produktioita ja teostietoja, kertoo palveluistaan ja toiminnastaan yleisöyhteistyössä sekä tarjoaa taustatietoja oopperan historiasta, terminologiasta ja säveltäjistä.

Kansallisooppera on toteuttanut sivustouudistuksen, jossa sisällöille haettiin uudenlaista visuaalisuutta ja informatiivisuutta taidelajin vaatiman näyttävyyden mukaisesti.

Sinisen Meteoriitin konsultit olivat mukana uudistustyössä

  • määrittelemässä vaatimuksia
  • tukemassa hankintaa
  • arvioimassa ja suunnittelemassa käytettävyysratkaisuja sekä
  • luomassa verkkopalvelun sisältörakennetta ja sivupohjia.

Teknisestä toteutuksesta on vastannut Media Cabinet.

Käytettävää ja löydettävää näyttävyyttä

Haasteena verkkopalvelu-uudistuksessa oli löytää visuaalisuudessaan runsas ja näyttävä ulkoasu, joka ei kuitenkaan heikennä käytettävyyttä, luettavuutta ja ymmärrettävyyttä. Uudella verkkosivustolla pyrittiin tuomaan entistä tehokkaammin esille Oopperan tarjoamia tukipalveluja, ja lippujen ostamisen prosessi viilattiin mahdollisimman sujuvaksi. Entisen verkkopalvelun www-osoitteiden uudelleenohjauksella varmistettiin, että uuden palvelun hakukonelöydettävyys on avaamisesta lähtien ensiluokkaista.

Oopperan viestintä- ja markkinointihenkilöstölle verkkopalvelu-uudistus on ollut mittava ponnistus, joka on vaatinut joustavasti uudistuvia ratkaisuja viestinnällisiin, toiminnallisiin ja teknisiin ongelmiin. Panostus on kuitenkin ollut kannattava, sillä tervetullutta uudistusta on odotettu talossa pitkään.

Kansallisoopperan markkinointipäällikkö Jan Strandholmin mukaan yhteistyö oli hyvin hedelmällistä: "Näin suuressa verkkopalvelun uudistuksessa tarvitaan sekä tuoreita näkökulmia verkon olemuksesta että ymmärrystä verkkoviestinnän rutiineista. Sinisen Meteoriitin konsulteilta saimme erinomaista apua projektin kaikissa vaiheissa."

Tutustu lopputuloksiin:
www.ooppera.fi

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista