6.6.2013

Kesäfiiliksiä: Aki Antman näkee taantuman taittuvan

Kesäloman kynnyksellä.

Sinisen Meteoriitin hallituksen puheenjohtaja Aki Antman on ollut alkuvuoden aikana kiireinen mies. Meteoriitti.comin toimitus kyseli Akin kuulumisia kesälomien kynnyksellä.

Miten menee, Aki?

– Menee erinomaisesti näin lomakauden lähestyessä. Kevät on ollut harvinaisen kiireinen, erityisesti SharePoint 2010:n julkaisuun valmistautuminen henkilöstön rekrytoinnin, koulutuksen ja ensimmäisten asiakasprojektien muodossa on pitänyt koko Meteoriitin väen kiireisenä. Kesälomat tulevat kaikille tarpeeseen tänäkin vuonna!

Olet ollut viime aikoina hyvin aktiivinen. Missä kaikkialla olet ollut mukana ja mitä olet tehnyt?

– Aika menee tietysti pääosin Sinisen Meteoriitin parissa. Sen lisäksi olen vapaaehtoistyönä mukana mm. Microsoftin osaajakumppanien yhdistyksen presidenttinä, Ohjelmistoyrittäjät ry:n hallituksen jäsenenä sekä Kallion rotaryn toiminnassa IT-vastaavana.

Mikä on ollut kaikista kivointa?

– On ollut todella kiva nähdä, miten elämä alkaa voittaa taantuman jälkeen ja ihmisillä on hieman aikaa muullekin kuin kaikista kriittisimmille työasioista. Kivointa on kuitenkin ollut seurata SharePoint 2010:n ja Office 2010:n saamaa vastaanottoa ja sitä, miten asiakkaamme ovat aidosti innostuneet uusien tuotteiden tarjoamista tavoista lisätä tietotyön mielekkyyttä ja siten tietysti myös tuottavuutta.

Haluatko nostaa jonkun kevään hankkeista erityisesti esille?

Sarasen kanssa aloittamamme Nörtin nirvana -rekrytointihanke 15 uuden SharePoint-osaajan kouluttamiseksi on ollut yksi kevään ja kesän mielenkiintoisimmista hankkeista. Erityisesti olen iloinen siitä, että olemme saaneet kymmeniä erittäin hyviä hakemuksia ja uskomme saavamme vähintään tuon 15 henkeä mukaan puoli vuotta kestävään koulutusputkeen.

Hankkeesta kirjoitettua mediassa:

Mikä sinua motivoi?

– Onnistuminen. Minusta kaikkea pitää yrittää ja välillä pitää uskaltaa tehdä jotain hullulta tuntuvaa, valtavirrasta poikkeavaa. Kaikessa ei voi onnistua, mutta silti konkreettisia tuloksia pitää pystyä esittämään kerta toisensa perään. Omasta työstä parasta kiitosta ovat kehut omalta henkilöstä ja tietysti asiakkailta sekä kumppaneilta.

Lisää Aki Antmanin ajatuksia voit lukea Yrittäjä-lehden jutusta, joka käsittelee tietotekniikkaa yrittäjän arjessa.