6.6.2013

Meteoriitti haastaa ohjelmistokehittäjät toimittamaan työhakemuksensa .NET-muodossa

Yksi keskeisistä rekrytoinnin haasteista on erottaa suuresta hakijajoukosta juuri ne, jotka ovat vakavalla mielellä liikkeellä niistä, jotka vain lähettelevät hakemuksia kaikkiin mahdollisiin paikkoihin. Sininen Meteoriitti tehostaa nyt ohjelmistoammattilaisten rekrytointiprosessiaan tarjoamalla tosimielellä toimiville mahdollisuuden näyttää kyntensä käytännön esitehtävällä.

Ohjelmoijaksi tai arkkitehdiksi hakeva henkilö voi toimittaa hakemuksensa web-sovelluksena, joka esittää tiedot helppolukuisessa muodossa. Hakemuksen on pohjauduttava XML- ja ASP.NET-teknologioihin. Tällä mallilla toteutetun hakemuksen toimittavat pääsevät suoraan jonon ohi kakkosvaiheen haastatteluun.

”Monella alalla olisi ennenkuulumatonta rekrytoida tekijöitä ilman työnäytettä, mutta jostain syystä ohjelmistokehityksessä se on usein tapana. Meillä työskentelevien ohjelmoijien kanssa tehdään koodikatselmointeja säännöllisesti, joten on luontevaa tehdä ensimmäinen katselmointi jo työnhakuvaiheessa.” kertoo Sinisen Meteoriitin toimitusjohtaja Aki Antman.

”Perinteisessä mallissa työntekijän on vaikea todella näyttää osaamistaan ja erottua massa-CV:iden joukosta. Yhtä lailla rekrytoijan on vaikea arvioida, millaista näkemystä ja osaamista hakemusten taakse todella kätkeytyy. Tällä menettelyllä haluamme antaa osaaville ja motivoituneille hakijoille todellisen tilaisuuden.” Antman jatkaa.

Sinisen Meteoriitin rekrytointisivut löytyvät osoitteesta https://www.meteoriitti.com/fi-FI/Rekrytointi/.