6.6.2013

Muuvit-Adventure matkustaa ympäri maailmaa!

 

Suomalaisesta ”yhteiskunnallisesta” innovaatiosta kansainväliseksi palvelutuotteeksi.

Nuoren Suomen liikuntaseikkailu konseptin pohjalta kehitetty Muuvit-Adventure aloittaa matkansa ympäri maailman Ala-Saksin osavaltiosta Saksasta. Lokakuussa käynnistyneen pilotin ja Muuvit Adventuren jatkokehityksen kumppaneita ovat mm. viime kauden Bundesliigan mestarijoukkue VfL Wolfsburg, Volkswagenin Autostadt, Sodexo, Münchenin kaupunki ja Helsingin kaupunki. Sininen Meteoriitti Oy on vastannut sekä kotimaisen Nuoren Suomen palvelun että kansainvälisen Muuvit-liikuntaseikkailun teknisestä toteutuksesta.

Liikuntaseikkailu on toiminut kotimaassa verkossa vuodesta 2001 lähtien ja ja viime vuonna kotimaiseen seikkailuun osallistui 177 000 ala-astelaista lähes kymmenentuhannen opettajan johdolla. Liikuntaseikkailun tavoitteena on mm. lisätä oppilaiden päivittäistä liikkumista sekä innostusta oppia uutta ja auttaa opettajia työssään. Kansainvälinen Muuvit-konsepti pyrkii tuotetarjoomansa lisäksi luomaan globaalisti toimivia verkostoja koululaisten ja koulujen tueksi sekä lisäämään koulujen keskinäistä ystävyyttä.

”On mahtavaa olla mukana kehittämässä palvelua, jonka tavoitteena on parantaa nuorten hyvinvointia ja oppimiskykyä.”, kertoo projektista Sinisen Meteoriitin toimitusjohtaja Pekka Walkama. ”Näemme konseptin kansainvälistämisessä myös huikeita liiketoiminnallisia mahdollisuuksia.” Walkama jatkaa.

Ensimmäiseen kansainväliseen pilottitoteutukseen osallistuu syksyllä 2009 yli 6000 saksalaista koululaista ja lisäksi mukana on saksankielistä opetusta tarjoavia kouluja myös Suomesta. Huhtikuun lopulla 2010 toteutetaan 10-vuotis juhlaseikkailu, johon osallistuu 200 000 suomalaisen koululaisen lisäksi alakoululaista vähintään sama määrä ulkomailta. Vuonna 2011 Muuvitin tavoitteena on liikuttaa ja kouluttaa Euroopassa yli miljoonaa oppilasta sekä laittaa alkuun liikuntaseikkailut Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Let’s Muuvit!

Lisätietoja

www.muuvit.com

Sininen Meteoriitti Oy, toimitusjohtaja Pekka Walkama, p. 040 777 2391, pekka.walkama@meteoriitti.com