6.6.2013

Ohjelmistokehittäjän uralle vauhdikas startti elokuussa

Vastavalmistuneet tietotekniikan diplomi- ja AMK-insinöörit saavat tänä syksynä ainutlaatuisen mahdollisuuden työuransa täsmäkäynnistämiseksi. Microsoftin Gold Certified –kumppani Sininen Meteoriitti tarjoaa 15 valmistuneelle tai työurallaan jo edenneelle kehittäjälle mahdollisuuden vakituiseen työsuhteeseen kuuden kuukauden SharePoint-koulutusohjelman kautta. Laajan koulutuksen sekä henkilökohtaisen mentorin sisältävä ohjelma on merkittävä panostus yksittäiseltä yritykseltä. Koulutukseen voi hakea 15.8.2010 saakka, ja kaikille valituille pyritään tarjoamaan työpaikka.

Jatkuva pula oikeista osaajista jarruttaa kovassa kasvussa olevien ohjelmistoyritysten toimintaa. Pelkästään Sinisen Meteoriitin tavoitteena on nostaa henkilöstömääränsä nykyisestä 75:stä kaikkiaan 125 henkeen vuoden kuluessa.

– Syyskuussa käynnistyvä SharePoint-rekrytointikoulutus on kasvutavoitteemme ensimmäinen aalto. Panostamme siihen viiden kokeneen asiantuntijamme työpanoksen kuuden kuukauden ajan: ei siis liene vaikea uskoa, että olemme tositarkoituksella liikkeellä, hymyilee Aki Antman, Sinisen Meteroriitin hallituksen puheenjohtaja.

Microsoftin SharePoint-osaamisen kysyntä on neljässä vuodessa räjähtänyt, joten uusia osaajia tarvitaan. Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen pitää hanketta erittäin myönteisenä ja yksittäisen yrityksen osalta poikkeuksellisena panostuksena. Rahkonen toteaa samalla, että Suomessa tarvittavien SharePoint-osaajien määrä on useita satoja.

Kokeneet kumppanit mukana

Microsoftin SharePoint-teknologiaan liittyvästä rekrytointiohjelmasta vastaa laaja tiimi: Uudenmaan ELY-keskus rahoittaa ohjelmaa ja tieto- ja viestintätekniikan osaamisratkaisuihin erikoistunut Sovelto huolehtii SharePoint-koulutuskokonaisuudesta. Ohjelman suunnittelusta, henkilövalinnoista ja koordinoinnista vastaa Saranen Consulting. Sinisen Meteoriitin henkilöstö on laajasti mukana ohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa.

Nörtin nirvana ja muita houkutuksia

Siniselle Meteoriitille räätälöity koulutusohjelma tarjoaa vastavalmistuneelle huikean tien työelämään.

– Totuus on, että usein hakijoiden tarjonta ja työnantajien vaatimukset eivät kohtaa, vaikka ohjelmistoala jatkuvasti tarvitseekin uutta väkeä. Trendinä on nyt täsmäosaaminen ja tiimityötaidot: työnantajat haluavat, että hakijoilla on juuri oikean teknologian perustaidot ohjelmistokehitykseen ja oikea mindset tulokselliseen tiimityöskentelyyn. Toisaalta työntekijät etsivät nyt vastuullista työnantajaa, joka huolehtii henkilöstön osaamisen kehittämisestä, tarjoaa haastavia työtehtäviä ja arvostaa työntekijöitä monin eri tavoin , Heikki Saranen kuvailee.

Aki Antmanin ajattelu kulkee samoilla linjoilla:

– SharePointilla on mahdollista tehdä laadukkaita toteutuksia ainoastaan tuntemalla tarkoin sekä teknologian mahdollisuudet että rajoitukset. Mittava panostuksemme on omiaan takaamaan meille sen, että asiakaskysyntämme ja uusien henkilöiden osaaminen todellakin kohtaavat. Uskon, että tämä on myös nimenomaan työntekijän etu , Antman tiivistää.

Lisätiedot

Sininen Meteoriitti: Aki Antman, hall. pj, puh. 040 743 2377, www.meteoriitti.com

Microsoft: Ari Rahkonen, tj, puh. 040 754 3966, www.microsoft.com/finland

Saranen Consulting: Heikki Saranen, tj, puh. 0400 440 361, www.saranen.fi

Sovelto: Sanna Varpukari-Anttila, tj, puh. 040 762 1762, www.sovelto.fi

Nörtin nirvana

http://www.nortinnirvana.fi