6.6.2013

Opetushallitus uudisti verkkopalvelunsa

 

Opetushallitus (OPH) on uudistanut verkkopalvelunsa teknisen alustan, toiminnallisuudet, käyttöliittymän ja sisältökonseptin.

Toteutusprojektin lopputuloksena syntynyt uusi sivusto www.oph.fi on julkaistu kesän 2009 aikana. Mittavaa uudistustyötä selkeälle, raikkaalle ja käytettävälle palvelulle on ollut tukemassa myös Steerco.

Monipuolisen sisällönhallinnan palvelukirjo

OPH:n uudistustyössä on etsitty soveltuva ja joustava sisällönhallintajärjestelmä useiden eri verkkopalveluiden tuottamiseen: viraston oman sivuston lisäksi yhtenäisillä ratkaisuilla uudistetaan myöhemmin opettajille suunnattu kohderyhmäpalvelu Edu.fi sekä lukuisia erillisiä verkkopalveluja eri teema-aiheesta tai oppimateriaaleista.

Verkkopalveluihin sisältyy jäsenneltyjä tietovarastoja, hakutoimintoja, www-lomakkeita, julkaisu- ja tiedotepankit, kieliversiointeja ja muita toiminnallisuuksia, joiden optimaalisten toteutustapojen konseptointi, määrittely ja suunnittelutyö on ollut haastavaa.

Steerco varmistamassa suunnittelutyön onnistumista

Opetushallituksen verkkovastaavien tiimi koostuu kokeneista verkkosisältöjen suunnittelun ammattilaisista, joille verkkopalvelujen kehittämistarpeista oli muodostunut vuosien varrella hyvä käsitys.

Steercon konsultointipalveluja käytettiin pistemäisesti uudistustyön eri vaiheissa talon sisäisten näkemysten tarkistamiseen mm.

  • kokonaisuuden palvelukonseptin kirkastamisessa
  • käyttöliittymällisten perusratkaisujen suunnittelussa
  • vaatimusmäärittelyn tarkentamisessa
  • hankinnan kilpailutuksessa ja
  • käytettävyyden asiantuntija-arvioinnissa.

Ulkoisen konsultin käyttämisellä saatiin suunnittelu- ja toteutustyöhön tukea onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi.

”Steercon apu konseptin ja käyttöliittymän hahmottamisessa oli meille kullanarvoista. Ulkopuolinen asiantuntija auttoi meitä näkemään asioita ihan uudella tavalla”, toteaa viestintäpäällikkö Katja Nieminen.

Uusi verkkopalvelu on opetuksen kehittämisen palveleva tietopaketti verkossa:

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista