6.6.2013

SharePoint 2010 -migraatiot pitävät Anna-Maria Utterströmin kiireisenä.

Ensilumen kynnyksellä

Sinisen Meteoriitin järjestelmäarkkitehti Anna-Maria Utterström on ollut syksyn aikana monessa mukana. Anna-Maria on muun muassa puhunut Läpivalaisussa SharePoint 2010 -seminaareissa, suunnitellut migraatioita ja osallistunut sertifiointitentteihin. Meteoriitti.com kyseli Anna-Marian kuulumisia näin ensilumen kynnyksellä.

Mitä kuuluu, Anna-Maria?

– Kiireistä kuuluu! Uusi SharePoint 2010 herättää todella suurta kiinnostusta Sinisen Meteoriitin asiakaskunnassa ja se näkyy siten, ettei tarvitse toimistolla istua toimettomana. Uuden SharePointin julkistamisen jälkeen on ollut monenlaista tekemistä — olen itse perehtynyt tuotteeseen, kertonut asiakkaille sen ominaisuuksista sekä pohtinut ja keskustellut yhdessä asiakkaiden kanssa, mitä kaikkia SharePoint 2010 ominaisuuksia kannattaa heti ottaa käyttöön.

Mitä mielenkiintoista olet viimeaikoina lukenut?

– SharePoint 2010 -migraatiot ovat olleet kovassa suosiossa, joten olen lukenut paljon niihin liittyvää materiaalia. Viimeisimpänä olen tutustunut Questin Migration Managerin mahdollisuuksiin tehdä SharePoint 2003 ja SharePoint 2010 sisältömigraatioita. Migration Managerin lisäksi Joel Olesonin blogista on löytynyt mielenkiinoisia artikkeleita migraatioon liittyen.

Mitä ajatuksia Microsoft Office 365 –julkistus herätti?

– Uskon että pilvipalveluna tarjottava Office 365 on pienille ja keskisuurille yrityksille hyvä ja helppo tapa päästä uusimpien teknologioiden pariin!

Mikä SharePointissa vetää nyt asiakkaita?

– SharePoint 2010 migraatiot ovat nyt kovassa suosiossa. SharePoint 2007 oli kiinnostava tuote ja monet asiakkaat toteuttivat intranet-, extranet- ja internet-ympäristöjä Mossilla. Uuden SharePoint 2010:n ominaisuudet koetaan mielenkiintoisiksi ja tarpeellisiksi, joten organisaatiot pohtivat nyt siirtymistä SharePoint 2007:sta SharePoint 2010:een. Lisäksi asiakkaat jotka ovat aikoinaan ottaneet käyttöön SharePoint Portal Server 2003:n ovat nyt kiinnostuneita migroimaan ympäristön SharePoint 2010:n päälle.

Miten näet SharePointin tulevaisuuden seuraavan parin vuoden aikana?

– Uuden SharePoint 2010 -version myötä asiakkaat ovat kiinnostuneet ottamaan enemmän sosiaalisen median elementtejä organisaation sisäiseen käyttöön. Omien sivustojen käyttöönottaminen ei enää ole ensimmäinen asia joka disabloidaan ominaisuuksista, päin vastoin! Organisaatioissa on alettu ymmärtää sosiaalisen median mahdollisuudet myös sisäisessä viestinnässä.

Käyttäjäprofiileja aletaan hyödyntää entistä kattavammin SharePointin henkilöhaussa. Käyttäjien profiileihin tuodaan tietoja eri tietolähteistä, joten henkilöhaun avulla pystytään entistä tehokkaammin löytämään henkilöitä erilaisilla hakuehdoilla. Eniten organisaatioita kiinnostaa laittaa käyttäjien profiileihin tietoja menneistä projekteista, kursseista joille käyttäjä on osallistunut ja vaikkapa ensiaputaidoista. Kun profiileihin vielä lisätään puhelinnumero ja kuva käyttäjästä, erillisiä puhelinluetteloita ei enää tarvita! Kaikki se tieto voidaan ja kannattaa laittaa käyttäjänprofiiliin, jota halutaan hyödyntää henkilöhaussa.

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!