6.6.2013

SharePoint Blues -blogi saavutti puolessa vuodessa 1300 viikkolukijaa

SharePointBlues.com-blogi saavutti puolessa vuodessa 1300 viikkolukijaa

Sinisen Meteoriitin työntekijöiden SharePoint Blues -blogi täytti vastikään puoli vuotta. Kuinka kaikki sai alkunsa, mistä blogissa puhutaan juuri nyt, ja minne on suunta jatkossa?

SharePoint Bluesin alku

Sinisen Meteoriitin SharePoint-osaajat päättivät alkuvuodesta 2010 toteuttaa pitkään hautuneen ajatuksen oman teknologiablogin perustamisesta. SharePoint-ala on tunnettu aktiivisesta bloggauskulttuurista ja blogikirjoitukset ovat olleet monesti avuksi teknisten ongelmien kanssa, mutta suomalaisia SharePoint-blogeja ei vielä juuri ole näkynyt. Tavoitteenamme oli "maksaa takaisin" nettiyhteisölle jakamalla omia kokemuksia, jotka hyvin voisivat auttaa muita. Lisäksi halusimme näyttää yrityksestä kiinnostuneille käytännön tasolla siitä, millaista työtä Meteoriitissa tehdään.

Kuumimmat puheenaiheet

Puolen vuoden saldo on huima: 55 kirjoitusta 12 eri kirjoittajan voimin, 100 kommenttia sekä 1300 viikottaista lukijaa. Tässä esimerkkejä julkaistuista kirjoituksista:

Eniten lukijoita on kiinnostanut Microsoftin asettamat rajoitukset päivittämiselle SharePoint 2010:n beta-versiosta lopulliseen tuotteeseen, josta uutisoitiin heti asian tultua julki helmikuussa. Käytännössä päivitys on estetty teknisesti, koska 2007-version kanssa vastaavista päivityksistä aiheutui Microsoftin tuelle isoja ongelmia. Aihe on saanut käyttäjiltä useita kommentteja sekä ehdotuksia rajoituksien kiertämiseksi.

Toinen suuren suosion saavuttanut kirjoitus näytti koodiesimerkin avulla, kuinka SharePoint-sivustolle voidaan toteuttaa yhteinäinen murupolku. Vakiona SharePoint sisältää kolme erilaista murupolkua joita käytetään eri paikoissa, ja niinpä yhtenäisen murupolun toteuttaminen osana sivuston yhtenäistä ulkoasua ei ole helppoa.

Myös monet muut suosituimmista kirjoituksista käsittelevät SharePointin räätälöintiä .NET-ohjelmoinnin avulla. Blogissa on annettu vinkkejä esimerkiksi tyylikkään virhesivun tekemisestä, keskitetystä layoutista ja ribbonin asemoinnissa SharePoint 2010:ssä sekä hakumoottorin hyödyntämisestä räätälöidyissä sisältönostoissa.

Kesän aikana SharePoint 2010:n konfiguroinnissa on puhuttanut täysin uudistettu käyttäjäprofiilimoottori, jota on käsitelty konfigurointivaiheiden ja AD-oikeuksien näkökulmasta. Jatkoa varmasti seuraa!

Syksyn uudet tuulet

Jo jonkin aikaa juttujen aiheena on ollut käytännössä pelkästään SharePointin 2010-versio. Syksyn aikana suunnitelmissa on tarjota entistä syvällisempiä tietystä teemasta kertovia artikkeleja, sekä esitellä ratkaisuja case-esimerkkien kautta. Lisäksi aiomme esitellä monta uutta kirjoittajaa ja uudistaa blogin ulkoasua.

Seuraa meitä vaikka näin:

 Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista