6.6.2013

Sosiaaliportille ja Infopankille tunnustus Euroopan unionilta

Sosiaaliportti ja Infopankki ovat saaneet EU:n myöntämän hyvä käytäntö -leiman korkealaatuisesta verkkosivustosta. ePractice.eu -leima myönnetään sivustoille, jotka ovat saaneet korkeimman pisteytyksen EU:n asiantuntijaraadilta. Sivuston pitää saada asiantuntijoilta enemmän kuin neljä tähteä yltääkseen tälle tasolle.

Palvelut osallistuivat Euroopan komission järjestämään eGovernment Awards -kilpailuun, jossa Euroopan julkishallinnon verkkosivut kisasivat keskenään. Kilpailun tuomaristo suositti molemmille palveluille vuoden 2007 hyvä käytäntö -leimaa. Palveluiden tarkemmat kuvaukset löytyvät ePractice.eu -sivuston hyvä käytäntö -tietokannasta.

Sosiaaliportti on sosiaalityössä ja sosiaalihuollossa tarvittavan tiedon keskus internetissä. Portaali palvelee erityisesti sosiaalityöntekijöitä ja muita sosiaalialan ammattilaisia, sosiaalijohtoa, alan asiantuntijoita ja luottamushenkilöitä. Sosiaaliporttia ylläpitää Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes. Sosiaaliportti avattiin maaliskuussa 2005.

Infopankki on verkkopalvelu, jossa on tietoa Suomesta ja yhteiskunnan tarjoamista palveluista viidellätoista kielellä. Palvelu tukee maahanmuuttajien kotoutumista antamalla yhdessä paikassa kaiken perustiedon, jota Suomeen muuttava henkilö tarvitsee. Maahanmuuttajien lisäksi palvelusta hyötyvät maahanmuuttajien kanssa asioivat viranomaiset ja Suomeen muuttoa suunnittelevat ulkomaalaiset. Infopankissa vierailee noin 45 000 kävijää kuukaudessa. Verkkopalvelu valittiin heinäkuussa ainoana suomalaisena yli kolmensadan eurooppalaisen osallistujan joukosta Euroopan komission julkisille verkkopalveluille myöntämän European eGovernment Award – palkinnon finalistien joukkoon. Finaalipaikan myötä Infopankki pääsi esittäytymään syyskuussa Portugalin EU-puheenjohtajiston järjestämään julkisia verkkopalveluita käsittelevään ministerikokoukseen (4th Ministerial eGovernment Conference) Lissaboniin.

Sekä Sosiaaliportti että Infopankki on toteutettu Sinisen Meteoriitin Meteor-julkaisujärjestelmän päälle.