6.6.2013

Venäjänkielinen Info-Finlandia.ru julkistettu

Info-Finlandia.ru on Suomi-portaali, joka kertoo maastamme kaiken olennaisen venäjänkielisille kohdeyleisöille. Portaalin julkaisemisesta vastaavat Finland Promotion Board ja ulkoministeriö. Sivuston ovat luoneet Venäjän ja Itä-Euroopan instituutti sekä ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosasto, mutta portaalin artikkeleita tuottavat monet suomalaiset yhteistyökumppanit, kuten Tekes, MEK ja Invest in Finland.

Steerco loi portaalin ulkoasun ja käyttöliittymät

Julkaistun palvelun käyttöliittymät ovat Steercon suunnittelemia, ja visuaalisen ulkoasun on tuottanut Steercon konsultti Tino Rossi Suomen uuden maabrändi-ilmeen pohjalta. Erityistä huomiota suunnittelussa on kiinnitetty siihen, että palvelun selailu on helppoa ja innostavaa.

Palvelun HTML-mallinnus on tehty Steercossa sillä periaatteella, että käyttöliittymä on mahdollisimman skaalautuva ja erilaisilla selaimilla saavutettava.

Steerco on ollut ulkoasiainministeriön kumppanina venäjänkielisen maaportaalin suunnittelussa esitutkimuksesta asti. Steercon konsultit ovat olleet suunnittelemassa portaalin palvelukonseptia, sisältörajauksia ja artikkelityyppejä. Konseptoinnin näkökulma on kaikissa vaiheissa valittu nimenomaan venäjänkielisten kohderyhmien tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Maaportaali venäjänkielisen Internet-yleisön sisääntuloväylänä

Info-Finlandia pyrkii

  • parantamaan Suomen tunnettuutta ja suomalaisten toimintatapojen tuntemusta
  • markkinoimaan Suomi-imagoa keskitetysti
  • tehostamaan suomalaisten toimijoiden löydettävyyttä ja
  • saamaan maksimaalista Internet-näkyvyyttä venäjänkielisissä hakupalveluissa.

Suomi-portaali koostuu ytimekkäistä, faktapitoisista tietoartikkeleista sekä journalistisista, elämyksellisistä ajankohtaisartikkeleista. Palvelu pyrkii välittämään dynaamista, houkuttelevaa ja positiivista Suomi-kuvaa.

Portaalin kautta pyritään tavoittamaan kaikki venäjänkieliset Internetin käyttäjät, jotka etsivät tietoa Suomesta. Portaalin tiiviit artikkelit tarjoavat innostavan yleiskuvan, ja linkkien kautta käyttäjät johdatetaan niihin suomalaisiin verkkopalveluihin, jotka antavat aiheesta lisätietoja.

Tutustu palveluun:
» Info-Finlandia.ru

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista