6.6.2013

Veronmaksajain Keskusliitto uudisti verkkopalvelunsa

Veronmaksajien uusi verkkopalvelu on avattu osoitteessa www.veronmaksajat.fi

Veronmaksajain Keskusliitto (Veronmaksajat) on kotitalouksien, yritysten ja yhteisöjen riippumaton järjestö. Liitto neuvoo suomalaisia kaikissa verotukseen liittyvissä elämäntilanteissa, ajaa kohtuullista verotusta sekä puolustaa kansalaisten oikeusturvaa verotuskysymyksissä. Veronmaksajissa on 202 000 jäsentä, joista henkilöjäseniä on 164 000 ja yritysjäseniä 38 000.

Liiton ydintoimintaa ovat edunvalvonta ja tutkimus, henkilökohtainen veroneuvonta, jäsenetulehdet Taloustaito ja Taloustaito Yritys sekä verkkopalvelut.

Verkkopalvelujen pääkohderyhmät ovat liiton nykyiset ja potentiaaliset uudet jäsenet sekä muut tiedon tarvitsijat kuten lehdistö, päättäjät, tutkijat, oppilaitokset jne.

Luotettavien, ajan tasalla olevien sisältöjen lisäksi verkkopalvelujen ja sitä tukevan uuden julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmän keskeisiä tavoitteita ovat mm. selkeät ja toimivat navigointi- ja hakutoiminnot, brändin mukainen ja brändiä tukeva ja kehittävä ulkoasu sekä se, että palvelua voidaan kehittää johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti. Valittu uusi julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmä mahdollistaa kaikki yleiset verkkopalvelun ylläpidon muokkaus-, lisäys- ja poistotoimenpiteet. Lisäksi palvelun rakenne ja tekninen toteutustapa mahdollistavat palvelun viemisen uusiin jakelukanaviin.

Verkkopalvelut on toiminnallisesti monipuolinen kokonaisuus käsittäen perinteisten toimintojen lisäksi mm. verkkokaupan ja sen integraation taloushallinnon järjestelmään, jäseneksi liittymisen ja integraation Veronmaksajien jäsenrekisterijärjestelmään sekä RSS-syötteet.

Taloustaito-lehden kaikille avoimet verkkosivut löytyvät osoitteesta www.taloustaito.fi. Lisäksi hankkeessa toteutettiin myös Hyvät Yhteydet www.hyvatyhteydet.fi ammatti- ja palveluhakemisto sekä TaxFax -ajankohtaistiedotepalvelu.

”Uudistuneen verkkopalvelun avaaminen on vasta ensi askel kehitystyössä. Tuomme ensi vuoden aikana sivustolle vielä monia uusia toimintoja ja vuorovaikutusmahdollisuuksia”, toteaa Veronmaksajain Keskusliiton viestintäjohtaja Antti Marttinen.

Uudet verkkopalvelut on toteutettu Meteor julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmällä ja Sininen Meteoriitti Oy on vastannut näiden toteutuksesta kokonaisvaltaisesti, sisältäen myös konsepti- ja käyttöliittymäsuunnittelun.