6.6.2013

VM:n verkkopalveluiden laatukriteerit julkaistu

Valtiovarainministeriö julkisti 17.5.2004 laatukriteerit julkisten verkkopalveluiden kehittämisen tueksi. VM:n tiedotteen mukaan kriteeristön tarkoitus on toimia apuvälineenä julkisten verkkopalvelujen suunnittelemisessa ja rakentamisessa sekä helpottaa verkkopalvelujen arviointia. Tavoitteena on parantaa julkisten verkkopalvelujen laatua, lisätä asiakastyytyväisyyttä ja verkkopalvelujen käyttöä sekä tehostaa julkista palveluntuotantoa.

"Tuotettu kriteeristö käsittelee verkkopalveluiden laadun peruskysymyksiä ja juuri siksi kaikkien verkkopalveluita tuottavien olisi syytä tuntea ne", toteaa Steercon toimitusjohtaja Jukka Packalén, jota pyydettiin kommentoimaan laatukriteereitä jo luonnosvaiheessa. Laatukriteereitä onkin jo hyödynnetty useissa Steercon asiakasprojekteissa.

Tutustu laatukriteereihin osoitteessa http://www.laatuaverkkoon.fi/