Uusi sivustomme on julkaistu osoitteessa www.meteoriitti.com. Näin se tehtiin.

Asiakaslähtöinen Meteoriitti

”Koko uudistus perustui asiakkaiden tarpeisiin. Haluamme palvella asiakkaita paremmin heidän etsiessään ja evaluoidessaan tietoa toimittajista, heidän palveluistaan ja ratkaisuistaan. Asiakkaan tarpeisiin vastataan selkeyttämällä palveluportfoliota, kuvaamalla palvelut ymmärrettävästi, nostamalla esiin kilpailuvalttimme ja esittelemällä tekijöitämme. Halusimme myös tuoda asiakkaille ja työnhakijoille hyödyllisiä ja mielenkiintoisia näkemyksiä siitä minkälaista meidän nörttien ja pukujen kanssa on tehdä töitä. Meillä huippuosaamiseen yhdistyy hauskuus, välittömyys ja rentous.”
Konseptisuunnittelusta vastaava Seniorikonsultti, Sylvia Väänänen

Värikäs Meteoriitti

”Ihmiset tekevät Sinisen Meteoriitin ja he olivat itsestään selvä valinta pääosaan sivuston kuvitusta mietittäessä. Työntekijöitämme kuvattiin niin työn touhussa, kuin tauoillakin. Sivuston yleisilmeestä haluttiin mahdollisimman selkeä ja raikas. Iso fontti ja ilmava layout tukevat myös mobiiliselaamista. Minimalistinen käyttöliittymä on vaalea ja väriä siihen tuovat paitsi työtiloissamme otetut valokuvat, myös Meteoriitin sininen ja magenta.”
Visuaalisesta suunnittelusta vastaava AD, Hannele Puumalainen

Responsiivinen Meteoriitti

”Maailma on muuttunut muutamassa vuodessa paljon. Tablettien ja älypuhelinten määrä on kasvanut huimasti ja PC-myynti jatkaa laskuaan. Arvioiden mukaan vuoden 2013 aikana mobiililaitteet ohittavat pöytäkoneet Internetin käytössä, joten olemme tilanteessa, jossa pelkästään työpöytäresoluutiolle optimoitu verkkosivusto ei enää vastaa käyttäjien tarpeisiin riittävän hyvin. Tämän takia sivustomme suunniteltiin alusta lähtien responsiiviseksi ja eri päätelaitteille mukautuvaksi.”
Responsiivisesta front end –toteutuksesta vastaava Web Designer, Timo Laak

Oppiva meteoriitti

”Yksi uuden EPiServer 7:n isoimmista ja parhaista ominaisuuksista kehittäjän näkökulmasta on sen tarjoama mahdollisuus jättää WebFormsit taakseen ja siirtyä käyttämään ASP.NET MVC – teknologiaa. Projektin aikana EPiServerin helppo laajennettavuus säästi monelta päänvaivalta ja saimme myös mahdollisuuden hyödyntää tehokkaasti EPiServerin uutta block – tekniikkaa sisällöntuottajien työtä helpottaaksemme. Jo pari projektia tuoreella tuotteella tehtyämme osasimme hyödyntää opittuja, hyväksi havaittuja menetelmiä ja itse kehittämiämme yleiskäyttöisiä ratkaisuja kehityksen vauhdittamiseen. Jos koodausjunan kiskoille ilmestyi yllättäviä esteitä, löytyi välittömässä lähiympäristössä useitakin viisaita päitä, joita yhteen lyömällä rata saatiin raivattua ja jatkettua matkaa täyttä höyryä eteenpäin pillit uhmakkaasti viheltäen. Tällä alalla on usein vaarana että firman oma verkkosivun kehitys on rinnastettavissa proverbiaalisen suutarin jälkikasvun jalkinetilanteeseen ja kehitysprosessin prioriteettiongelma aiheuttaa timeout-virheitä. Meillä oli kuitenkin suuri halu tehdä parasta mahdollista jälkeä, ja kokeneella tekijäporukalla ajoittainen yli-agiilisuuskaan ei muodostunut esteeksi vaan deadlinejen Damokleen miekat hyödynnettiinkin vastaan tulevien Gordilaisten solmujen sujuvaan ratkomiseen ja lopussa ei seissyt järki, vaan kiitos.”
Teknisestä toteutuksesta vastaava Ohjelmistosuunnittelija, Kenneth Krohn

Ketterä Meteoriitti

”Uutta meteoriitti.com-sivustoa kehitettiin ketterästi suunnittelemalla sekä konseptia, ulkoasua että teknistä toteutusta rinnakkain. Myös sisältösuunnittelua ja testausta tehtiin koko projektin ajan ja muokattiin projektin sisältöä näistä saadun palautteen ja kokemusten perusteella.
Koko Meteoriitti otettiin mukaan toteutuksen evaluointiin beta-vaiheessa. Palautetta ja kehitysehdotuksia kerättiin käytävillä, Yammerin kautta ja palautejärjestelmällä ja näin saatiin käyttöön koko Meteoriitin taidot ja voimavarat. Aikataulu oli tiukka mutta tärkeimpänä tavoitteena projektissa oli toteuttaa keveä, moderni ja käyttäjiä palveleva sivusto. Sitoutunut ja innostunut projektitiimi johtoa myöten varmisti menestyksekkään lopputuloksen, joka on juuri tätä.”
Projektijohtamisesta vastaava Projektipäällikkö, Eeva Ojanen

Tutustu uuteen sivustoomme ja anna palautetta!

Lisätietoja palveluistamme

Kirjoittaja: Sylvia Väänänen

Tietoa kirjoittajasta