Outokumpu.com-verkkopalvelun uudistus toteutettiin tyhjästä neljässä kuukaudessa vastajulkaistulla SharePoint 2013:lla. Responsiivisen verkkopalvelun määrittely, suunnittelu ja toteutus ei olisi ollut mahdollista perinteisillä projektimalleilla tässä aikataulussa. Ketterällä mallilla konseptointi, määrittelyn tarkennukset ja toteutus voitiin tehdä tiiviissä yhteistyössä eri osapuolten kanssa, ja päätöksenteko oli nopeaa ja mutkatonta.

Anni Aukia, projektipäällikkö, Sininen Meteoriitti

Uudistuksen tavoitteina parempi käyttökokemus ja tehokas brändiviestintä

Outokumpu on ruostumattoman teräksen ja erikoismetalliseostuotteiden markkinajohtaja maailmassa. Yritys valmistaa edistyksellisiä materiaaleja, jotka ovat tehokkaita, kestäviä ja kierrätettäviä.

Outokummun julkinen verkkopalvelu Outokumpu.com uudistettiin kunnianhimoisessa hankkeessa, jonka läpivienti suunnittelusta julkaisuun vei vain neljä kuukautta. Verkkopalvelun alustana käytettiin uusinta SharePoint 2013 -versiota ja erityisesti mobiilipäätelaitteiden käyttö huomioitiin responsiivisen toteutuksen avulla.

Uudistuksen päätavoite oli tukea Outokummun myyntiä ja markkinointia parantamalla verkkopalvelun käyttäjäkokemusta ja konversiota sekä mahdollistamalla tehokkaan, globaalin brändiviestinnän Outokummun asiakkaille. Palvelun jokaiselle sivulle suunniteltiin käyttötarkoitus, joka auttaa näiden tavoitteiden toteuttamisessa.

Tiivis ja ketterä toteutusprojekti

Projekti vietiin läpi erittäin nopeassa aikataulussa ketterillä työskentelymenetelmillä yhdessä Outokummun ja muiden sidosryhmien kanssa. Projektitiimi työskenteli ketterän työskentelymallin mukaisesti tiiviisti yhdessä paikassa. Verkkopalvelun toteutuksen välivaiheet suunniteltiin prototyyppien avulla ja työssä hyödynnettiin vahvasti verkkopalvelun käytöstä kerättyä seurantatietoa.

Sinisen Meteoriitin rooli uudistusprojektissa oli laaja: asiantuntijamme osallistuivat verkkopalvelun käyttöliittymäsuunnitteluun yhdessä N2Nolla Oy:n kanssa sekä vastasivat kokonaan palvelun teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta. Projekti vietiin läpi onnistuneesti aikataulussa ja palvelu julkaistiin keväällä 2013.

Palvelut

 Teknologiat

Asiakkaamme: www.outokumpu.com