- 28.1.2014

Hurraa yhteisömanagerit! Kokemuksia CMAD 2014 -tapahtumasta

Osallistuin eilen 250 muun osallistujan joukossa Community Manager Appreciation Dayhin. Tapahtuma oli itselleni huikea kokemus ja vapaaehtoistyön voimannäyte. Sininen Meteoriitti toimi tapahtuman pääyhteistyökumppanina, ja oli tosissaan ilo olla mukana tukemassa tällaista tapahtumaa.

Pakko kuitenkin näin jälkikäteen myöntää, että hieman jännitin mitä tuleman pitää.

Lähdimme tapahtumaan kumppaniksi selvittämään olisiko meillä annettavaa tälle yhteisölle – ja kuulummeko ylipäätään tähän ”skeneen”. Pohdiskelimme etukäteen, että onkohan meillä riittävän kiinnostavaa sanottavaa, kun keskustelut varmaan pyörivät pelkästään meille ei niin tuttujen seksikkäiden sosiaalisen median aiheiden ympärillä, ja me vaan horisemme tehokkaammista työtavoista. Toisaalta ounastelimme, että Microsoft-talona olemme varmaan vähän outolintu siellä pelottavassa some-Open Source-Google-Apple  -maailmassa.

Ja vielä mitä! Yhteisömanagerointi on tullut jäädäkseen niin sisäisiin kuin ulkoisiin kanaviin. Oli mielenkiintoista havaita, että sekä sisäisten, että ulkoisten sosiaalisten verkostojen kehittämiseen pätevät pitkälti samat lainalaisuudet. Myöskään Microsoftin tuotteet eivät aiheuttaneet sellaista vastareaktiota, jota odotin. Yammer ja SharePoint olivat hyvinkin tuttuja välineitä ja vihdoinkin debattia ei käyty tuotteista ja teknologiasta, vaan siitä miten ne otetaan onnistuneesti käyttöön. Kannattaa katsoa Heidi Selkäinahon esitys ”Miten murrat organisaatiosi viestintämuurit?”, (videotallenne, kalvot) jossa annetaan hyvin konkreettisia neuvoja organisaation sisäisen sosiaalisen verkoston käyttöönottoon.

Lämmin kiitos omasta puolestani tapahtuman järjestäjille. Kehitysideana pohdiskelin, että kun tapahtuma todennäköisesti paisuu tästä vielä ensi vuonna taas uusiin lukuihin, olisiko syytä jakaa ohjelma ainakin osaksi aikaa kahteen ohjelmalinjaan. Toinen ohjelmalinja käsittelisi organisaatioiden sisäisiä verkostoja ja toinen ulkoisia.

Niille, jotka eivät päässeet tällä kertaa paikalle, kaikki seminaarin esitykset löytyvät täältä ja videotallenteet täältä.

Kirjoitusta muokattu 30.1.: lisätty linkit videotallenteisiin.

Kirjoittaja on Sinisen Meteoriitin myyntijohtaja. Sininen Meteoriitti toimi CMADFI-tapahtuman pääyhteistyökumppanina.

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)