3.4.2014

Valo-intranet ketterästi Fujitsun uudesta pohjoismaisesta pilvestä

Fujitsu julkisti 2.4.2014 Fujitsu World Tour -tapahtumassa Helsingissä uuden Microsoftin Azure-teknologiaan perustuvan hybridipilvipalvelunsa, Fujitsu Cloud OS:n. Myös Sinisen Meteoriitin Valo-intranet voidaan ottaa käyttöön erilaisina pilviratkaisuina nopeasti pohjoismaisesta pilvestä.

Cloud OS tuo Microsoftin globaalien konesalien parhaat käytännöt Fujitsun konesaleihin paikallisesti hankittaviksi. Uudenlainen hybridimalli mahdollistaa pilvipalveluiden maailmaan siirtymisen kullekin organisaatiolle parhaiten sopivalla tavalla, kustannustehokkaasti ja hallitusti.

”Cloud OS on kuitenkin enemmän kuin pelkkiä palvelimia – se on kokonaisuus erilaisia palveluita”, kuvasi Tommi Rinnemaa, Fujitsu Nordicin palvelukehityksen johtaja.

Luomusovelluksia lähituottajilta

Pilvipalveluiden normaalien hyötyjen, kuten reaaliaikaisen skaalautuvuuden ja nopeuden lisäksi uuden palvelun vahva valtti on paikallisuus. ”Cloud OS tarjoaa luomusovelluksia lähituottajilta. Palvelut tuotetaan Suomessa ja ne pyörivät Suomessa. Tällöin apu ja tukikin ovat lähellä”, vertasi Esa Aho, Head of Offerings and Presales Fujitsulta.

Sinisen Meteoriitin tuotteistettu Valo-intranet on yksi Fujitsun hybridipilvestä saatavista sovelluksista.

”Yksityinen, Suomessa sijaitseva pilvi ja siihen liittyvät hybridiratkaisut ovat monen kaipaama vaihtoehto juuri intraneteille. Fujitsun pilvi tarjoaa sopivan vaihtoehdon myös erittäin kriittistä tietoa käsitteleville organisaatioille esimerkiksi julkishallinnossa”, sanoo Sinisen Meteoriitin toimitusjohtaja Pekka Walkama.

Nopea prototyyppi ja asiakastarpeisiin räätälöity intra

Nopea prototyyppi ja hallittu päivitettävyys ovat Cloud OS:n päällä pyörivän Valo-intran muita erityisiä etuja. Palveluita käyttävä yritys voi siis itse päättää, milloin ja miten päivityksiä palvelimille tehdään.

”Vihdoin on mahdollista tehdä pilveen maailmanluokan intranet. Pilveen voidaan tehdä asiakaskohtaisia sovelluksia, joita päivitykset eivät aja yli. Eteneminen tapahtuu käyttäjän ehdoilla, ei palvelutarjoajan vision mukaan”, kuvailee Sinisen Meteoriitin kumppanuuspäällikkö Juha Koivula.

”Lisäksi pilvi-intran kehitys pääsee alkamaan vauhdikkaasti. Käytännössä intran prototyyppi voi olla käytettävissä parilla klikkauksella”, Koivula tiivistää.

Lisätietoja antavat:

Pekka Walkama
Toimitusjohtaja, Sininen Meteoriitti Oy
p. 020 790 7721, pekka.walkama (at) meteoriitti.com

Juha Koivula
Kumppanuuspäällikkö, Sininen Meteoriitti Oy
p. 020 790 7800, juha.koivula (at) meteoriitti.com

Sininen Meteoriitti heittää hyvästit luutuneille toimintatavoille. Pidämme bisneksesi liikkeessä digitaalisella liiketoiminnalla ja tehokkaalla tietotyöllä. Lue lisää www.meteoriitti.com.