Käytännössä manuaalisesta kynä ja paperi -menetelmästä siirryttiin reaaliaikaiseen ratkaisuun. Muutoksen suorat liiketoimintahyödyt ovat helposti nähtävissä.

Tomi Tanskanen, projektipäällikkö, Lassila & Tikanoja

Tavallinen tallaaja huomaa toimivan jätekuljetusten merkityksen vasta kun jokin menee pieleen. Lassila & Tikanojalle jätekuljetus sen sijaan on yksi keskeisistä liiketoiminnoista, jossa prosessin pitää toimia saumattomasti.

Lassilalle & Tikanojalle kuitenkin aiheutui päänvaivaa jätekuljetuksen tuotannon ohjauksen puutteellisista työkaluista. Tämä toi mukanaan virheitä työn suunnittelussa, mikä johti turhiin ylitöihin. Myös ylitöiden seuranta oli vaikeaa. Muun muassa näiden perusteella Lassila & Tikanoja päätti digitalisoida prosessinsa. Tuloksena syntyi toiminnanohjausjärjestelmä, joka sai nimen Into & Luotsi.

Datan ja ihmisen kohtauspaikka

Inton & Luotsin kantavana ideana on saada oikea määrä osaavia henkilöitä, oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan ja oikeaan hintaan.

”Aiemmin eri yksiköillä oli omat työkalu- ja työvuorolistansa. Tietokannoissa oli tietoja, joita ei kuitenkaan päästy täysillä hyödyntämään”, kertoo Lassila & Tikanojan projektipäällikkö Tomi Tanskanen.

”Projektissa mietittiin aluksi, mitä kaikkea voisimme digitalisoida ja miten tietokannoissa olevat tiedot voisivat hyödyttää sekä työntekijöitä että asiakasta.” Kartoituksen jälkeen lähdettiin ketterästi toteuttamaan ”minimituotetta”, joka otettiin pilottikäyttöön pääkaupunkiseudun jätehuollossa.

Kynästä ja paperista reaaliaikaisuuteen

”Pilottiprojektissa luotiin usean työkalujen sijaan yksi näkymä, joka välittää työvuoroja, työtehtäviä ja työaikaa koskevat tiedot kuljettajien ajoneuvopäätteille. Tämä toimii myös kaksisuuntaisena viestintäkanavana kuljettajan, työnjohdon ja koko yrityksen välillä”, Tanskanen kuvailee.

Töiden suunnitteluun järjestelmä tarjoaa hyvin konkreettista apua: se osaa esimerkiksi ehdottaa työtehtävään parhaiten osaavan työntekijän. ”Käytännössä manuaalisesta kynä ja paperi -menetelmästä siirryttiin reaaliaikaiseen ratkaisuun”, Tanskanen toteaa.

”Sinisen Meteoriitin toteuttama ratkaisu on selainpohjainen, ja se perustuu .NET- ja HTML5-teknologioihin. Sovellusta käytetään autoissa kosketusnäyttöisillä ajoneuvolaitteilla”, kuvaa Sinisen Meteoriitin konsultti Antti Martikainen.

Pilotin kautta kaikkien käyttöön

Ketterän pilotointiprojektin aikana palautetta kerättiin suoraan kuljettajilta. ”Pilottiprojektin tavoitteet saavutettiin, ja tuote onnistui jo ensimmäisessä vaiheessa niin hyvin, että haluamme levittää uudet toimintatavat koko Suomeen”, sanoo Lassila & Tikanojan Tomi Tanskanen.

”Digitalisointi edistää prosessin hallittavuutta kuvaamalla suunnitelman läpivientiä ja siinä tapahtuvia poikkeuksia. Muutoksen suorat liiketoimintahyödyt ovat helposti nähtävissä.”