Etätyö, Yammer ja Enterprise Social ovat jo osa arkeamme, nyt on aika liikkua eteenpäin. Meillä puhutaan tällä hetkellä Flexworkistä. Flexwork tulee muuttamaan käsityksemme sekä fyysisestä että digitaalisesta työpaikasta.

Flexwork tomuttaa aivoja

Ihminen on ekonominen. Koetamme luonnostaan keksiä energiaa säästävimmät tavat tehdä asioita. Tuttua on varmasti se, miten esimerkiksi kuljemme työmatkamme tilassa, josta heräämme vasta perillä omalle työpisteelle saapuessamme. Sillä tavoin kuljemme mahdollisimman ekonomisesti ja energiaa säästellen. Tämä tapa johtaa myös toimimaan tilassa, jossa asioita ei havainnoi ja muutoksia vältetään automaattisesti.

Olen koettanut itseäni virkistääkseni siirtyä tapaan, jossa vältän vakioreittejä ja sen sijaan kuljen mahdollisuuksien mukaan uusia reittejä keksien. Monesti näiden reissujen aikana löydän jotain uutta tai teen uusia huomioita ympäristöstä. Hei, tuossa on tuo firma josta olen kuullut, mitäs he tekevätkään? Tarkistanpa Googlesta tai löytyisiköhän siitä jotain meidän Yammerista. Siitä sitten saattaa syntyä uusia ideoita, jotka taasen ruokkivat arkea vitamiinien tavoin. Muutosta vältellessämme jäämme paitsi mahdollisuudesta nähdä ja kokea uutta, ja myös keksiä jotain arkeamme monipuolistavaa.

Flexwork avaa mahdollisuuden löytää uusia tapoja työskennellä

Flexwork muuttaa arkea edellä mainittuun tapaan: totuttuja kaavoja ei kannata automaattisesti lähteä noudattamaan, vaan käyttää pieni hetki päivän tärkeimpien työtehtävien listaamiseen, ja valita sen mukaan kyseisille työtehtäville parhaiten sopivan paikka työn tekemiseen.

Tämä tarkoittaa myös joustavampia työratkaisuja ja muutoksia työpisteissä. On jännittävää nähdä, millaisia uusia työskentelyryhmiä tätä kautta muotoutuu ja millaisia uusia ideoita tästä syntyy. Samalla yhdistämme digitaalista ja fyysistä työpaikkaa. Meille on tärkeää voida olla läsnä työyhteisössä, tehdä yhdessä projekteja, vaikka emme fyysisesti istuisikaan samassa tilassa.

Flexwork jouduttaa digitaalista työntekoa

Yhteisöllisyys syntyy myös digitaalisesti. Opimme tuntemaan toisemme uudella tavalla tavoistamme kommunikoida digitaalisessa työyhteisössä. Kuka on aktiivinen, kuka vastailee hassuilla letkautuksilla ja keneltä löytyy suurin tietopankki mistäkin aiheesta. Yksi tuntee hyvin markkinaa, toinen ison määrän asiakkaita. Hyödynnämme kaiken sen tiedon jota vuosissa ja jopa vuosikymmenissä on kertynyt. Nyt Flexwork antaa työntekijöille vapaan mahdollisuuden etsiä työn alla olevaa tehtävää varten sopivimman työskentelytilan, digitaalisen ja fyysisen.

Flexwork on muuttanut omaa työrytmiäni ja helpottaa jaksamista

Flexwork on vienyt oman työskentelytapani itselleni luontevampaan suuntaan. Aloitan kiireisen päivän kotona pyjamassa kahvikupin ääressä. Käyn mailit läpi ja teen listan päivän tärkeimmistä tavoitteista ja hoidettavista asioista. Sitten teen suurimman ja vaikeimman kokonaisuuden pois alta kotona rauhallisesti keskittyen, sillä aamut ovat itselleni parasta aikaa keskittymisen kannalta.

Sen jälkeen on kiva lähteä töihin, nähdä työkaverit toimistolla ja saada virtaa kivasta porukasta. Odotan myös jo sitä aikaa, kun pääsen toimistolla valitsemaan, mikä työpiste sopii kulloisenkin päivän tehtäviin parhaiten. Jatkuvat keskeytykset ovat oman työni kuormittavin osuus, joskin myös tärkeä kohtaamisten kannalta, joten haluan pystyä olemaan läsnä niissä hetkissä.

Kansallinen etätyöpäivä kannustaa kokeilemaan

Tällä viikolla torstaina 18.9. vietetään taas kansallista etätyöpäivää, jota voisi leikkimielisesti kutsua vaikkapa Flexworkin omaksi merkkipäiväksi. Sininen Meteoriitti on mukana päivässä. Etätyöpäivään osallistuu ennätysmäärä organisaatioita, ja on hienoa nähdä joustavan työkulttuurin leviävän myös IT-toimijoiden ulkopuolelle. Mukana on myös monta valtion virastoa ja ministeriötä. Flexwork ei katso työpaikkaa tai toimialaa. Miten teillä suhtaudutaan etätöihin tai Flexworkiin?

Lue lisää aiheesta:

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)