7.10.2014

Siniseltä Meteoriitilta helpotusta pilvipalveluiden käyttöönottoon ja hallintaan

Pilvipalveluiden suosio kasvaa kaiken aikaa muun muassa käyttöönottonopeuden, mobiilikäytön ja helppojen päivitysten ansiosta. Pilven plussat voivat kuitenkin toisaalla aiheuttaa harmaita hiuksia organisaatioiden IT:lle ja viestinnälle – miten opettaa käyttäjät nopeasti muuttuviin palveluihin? Entä mistä tietää, mitkä palvelut kannattaa ottaa käyttöön ja missä vaiheessa?

Sinisen Meteoriitin uudet palvelupaketit – Office 365 Raketti ja Office 365 Keep on Track – vastaavat näihin haasteisiin. ”Raketilla viemme asiakkaamme pilveen viidessä vaiheessa. Jatkuvana palveluna tarjottava Keep on Track puolestaan pitää asiakkaan ajan tasalla muutoksissa ja varmistaa, että muuttuvista ominaisuuksista saadaan koko ajan paras hyöty irti”, kuvailee myyntijohtaja Jari Pullinen.

Viisi vaihetta tutustumisesta teemakoulutuksiin

Office 365 Raketti -palvelukokonaisuus alkaa yhteisellä tutustumisella Office 365 -ympäristöön. Napakassa teknisessä sessiossa ja käyttöönottosuunnittelussa päätetään yhdessä, mitkä palvelut pilvestä otetaan käyttöön ja miten niistä kerrotaan loppukäyttäjille. Ympäristön asennuksen ja konfiguroinnin jälkeen päästään kouluttamaan loppukäyttäjiä kahdeksan teemakoulutusmoduulin kautta.

”Tavoitelähtöisissä koulutuksissa mietitään ennen kaikkea, miten eri välineet tukevat henkilökohtaisesta tietotyötä ja tiimityöskentelyä. Teemoja ovat esimerkiksi liikkuva työ, yhteisöllinen sisällöntuotanto ja oman ajankäytön hallinta moderneilla välineillä”, kertoo konsultti ja kouluttaja Anna-Maria Kähkönen.

Aina hereillä

Pilvimaailmassa kertakoulutus ei kuitenkaan riitä – palveluiden jatkuva kehittyminen asettaa kovat paineet organisaatioiden sisäiselle viestinnälle ja koulutukselle. ”Palvelut kehittyvät niin kovalla vauhdilla, että olemme huomanneet monen yrityksen kokevan suoranaista tuskaa luoviessaan päivitysviidakossa. Tähän tarpeeseen vastaa Keep on Track -kokonaisuus”, Jari Pullinen jatkaa.

Keep on Trackin sydämenä sykkivät parin kuukauden välein tarjottavat webinaarit uusista Office 365 -ominaisuuksista. Sopimusasiakkaille palveluun sisältyvät myös säännölliset tapaamiset pilviasiantuntijan kanssa. Tapaamisissa käydään läpi, mitä uudet palvelut tai ominaisuudet tarkoittavat kullekin organisaatiolle ja miten ne kannattaa ottaa tehokkaasti käyttöön.