- 17.10.2014

Uusi Office 365 -asiakas? Näin saat maksutonta tukea käyttöönottoon

Kerroimme vähän aikaa sitten blogissamme, että Microsoft on ruvennut auttamaan asiakkaita ilmaiseksi Office 365 -käyttöönotoissa. Olemme koonneet tähän artikkeliin FAQ-tyyppisesti mielestämme olennaisimmat asiat, jotka on hyvä tietää, jos harkitset Office 365:n käyttöönottoa yrityksessäsi.

Mitä Microsoftin tarjoaman käyttöönoton piiriin kuuluu?

Palvelu kattaa Office 365 -ympäristön peruskonfiguroinnin, oman ympäristön valmiusasteen kartoituksen, tarvittavien teknisten muutosten tekemisen ja valittujen palveluiden (sähköposti, pikaviestin, työtilat, sosiaaliset palvelut) asetukset sille tasolle, että asiakkaalla on mahdollisuus ottaa ne käyttöön. Myös tarvittavat käyttäjätunnukset siirretään pilveen, ja tarvittaessa asiakas opastetaan tekemään automaattinen tunnusten synkronointi.

Kuka on oikeutettu ilmaiseen käyttöönottoon?

Apua tarjotaan kaikille uusille asiakkaille, jotka ostavat vähintään 150 Office 365 -lisenssiä. Käyttöönottotuki on voimassa toistaiseksi, mutta se on hyödynnettävä vuoden sisällä palvelun aktivoinnista. Nykytiedon mukaan etu koskee vain kokonaan uusia asiakkaita, joten jos olet esimerkiksi aikaisemmin pilotoinut Office 365 -ympäristöä, et valitettavasti ole oikeutettu tukeen.

(Lisäys 22.10.2014): Käyttöönottotuki tässä artikkelissa kuvatussa muodossa on tarjolla asiakkaille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöön syyskuun alun 2014 jälkeen. Useissa tapauksissa aikaisemmin Office 365:n käyttöön ottaneilla yrityksillä on vastaavantyyppisiä Fast Track -ohjelmia joita on mahdollista hyödyntää.

Käyttöönoton tuen (Onboarding) lisäksi Micorosoftilla on voimassa maaliskuun 2015 loppuun asti myös toinen kampanja (Adoption Offer), joka mahdollistaa joko Microsoftin tekemän ilmaisen sähköpostimigraation tai vastaavan arvoisten palveluiden ostamisen Microsoft-kumppaneilta.

Mitä käyttöönotto tarkoittaa käytännössä?

Microsoft on perustanut oman tiimin tarkoitusta varten, ja asiakkaiden käytettävissä on sekä kattava ohjeistus että etätuki englanniksi (ja muilla yleisimmillä kielillä kuten espanjaksi) asetusten tekemiseen. Koska menettelytapa on uusi, ei tarkkaa kokemusta menetelmän toimivuudesta vielä ole. Microsoft kuitenkin varaa osana prosessia sarjan Lync-palavereita, joissa käyttöönoton eri vaiheita käydään läpi.

Ihan yhtä helpolla kuin esimerkiksi Netflixin käyttöönotossa ei siis päästä, ja Office 365:n käyttöönotto vaatii edelleenkin aktiivista panostusta myös käyttöönottavalta organisaatiolta. Ohjeisiin on kuitenkin kirjattu, että yhteyshenkilönä voi olla joko asiakas tai asiakasta edustava kolmas taho, ja esimerkiksi Meteoriitti voi haluttaessa hoitaa koko prosessin asiakkaan puolesta.

Entäs tietosuoja?

Koko prosessi on mahdollista viedä läpi siten, ettei Microsoftilla ole lainkaan pääsyä organisaatiosi verkkoon, tunnuksiin ja sisältöön. Tietoturvamielessä ei siis ole olemassa riskiä, että Fast Track -ohjelmaan osallistumalla avaat sisäverkkoon pääsyn tahoille joita et tunne. Käytännön syistä ja prosessin nopeuttamiseksi voi etäyhteyden avaaminen toki usein olla perusteltua.

Jos tietoturva muutoin huolettaa, Microsoftin Office 365 Trust Center on ehdottomasti tutustumisen arvoinen sivusto.

Mitä käyttöönoton jälkeen?

Ihan valmiiksi yrityksen it-ympäristö ei toki käyttöönoton jälkeen tule, ja toisaalta organisaatioiden kehittyessä jatkuvasti ja toimintaympäristön muuttuessa on tärkeää, että myös tietojärjestelmät pystyvät reagoimaan muutokseen. Me Meteoriitilla autamme mielellämme niin Office 365 -käyttöönotoissa, migraatioprojekteissa, siltojen rakentamisessa omien ympäristöjen ja pilven välille sekä spesifien täsmäratkaisuiden kuten työtilojen tai vaikkapa laatukäsikirjan kanssa.

Lisätietoa Fast Track -ohjelmasta löytyy esimerkiksi seuraavista lähteistä:

Jos Office 365 ja sen mahdollisuudet yritykselle kiinnostavat, kerromme niistä lisää myös ilmaisissa, tunnin mittaisissa Office 365 -webinaareissamme, joista seuraava on keskiviikkona 22.10. klo 9.

 

Lue lisää:

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)