- 25.11.2014

Videot rynnistävät sisäiseen viestintään: pönötys out, helppous in

Videoista on tullut keskeinen osa internetin sisältöjä. YouTube-videoita katsoo kuukausittain yli miljardi ihmistä, Netflix puolestaan muodostaa jo yksinään 35% Yhdysvaltain nettiliikenteestä, ja Suomessa tubettajat täyttävät Hartwall Areenan. Ainoa vaatimus videon tuotannolle on älypuhelin sekä ripaus intoa ja luovuutta.

Videomuotoinen viestintä on jo jonkin aikaa tehnyt ryminällä tuloaan myös sisäiseen viestintään. Yhä useammissa intranet-projekteissa on videot ovat keskeisessä roolissa parantamassa yhteisön viestintää. North Patrolin intranet-tutkimuksessa videoita käytti intrassaan 48 % organisaatioista, ja raportti toteaa niiden olevan yksi tärkeimmistä intranet-trendeistä.

Helposti lähestyttävää ja tehokasta sisäistä viestintää

Mutta miksi organisaatio tarvitsee erillisen videoviestintäkanavan intraansa? Eikö YouTube riitä? Mielestäni ei, sillä sisäisessä käytössä tarpeet ovat varsin erilaisia, vaikka teknisesti puhutaankin samasta asiasta. Selvää on, että kaikissa videoissa pönötys on out, helppous ja pieni rosoisuus in. Tämäkin sopii hyvin sisäiseen viestintään, jossa sama ihminen hoitaa usein monikanavaisesti sekä kirjoituksen, kuvauksen että editoinnin.

Videoiden suurin etu intranetissä onkin helppo lähestyttävyys. Videoitu kuukausikatsaus, tiedotustilaisuus tai videoblogi antaa kasvot johdon viestinnälle. Opasvideot uusien tietojärjestelmien, kuten uuden intranetin tai ERPin käyttöön ovat havainnollisempia kuin printscreeneistä koottu pdf. Videomuotoiset perehdytykset ja sisäiset koulutukset (esim. Lync-sessioiden tallennukset) ovat katsottavissa niillekin, jotka eivät päässeet paikalle.

Vielä suurempaan hyötyyn voi päästä, jos kamera (eli se älypuhelin) annetaan jokaisen työntekijän kouraan. Miltä kuulostaisi vaikkapa ”tee työni tutuksi muille” -videosarja ja videoiden hyödyntäminen ongelmanratkaisussa? Mahdollisuuksia on vähintään yhtä paljon kuin organisaatioita!

Videoportaali samasta paketista kuin intranet

Kun videoita halutaan julkaista intranetiin, on myös ratkaistava, mistä videoita teknisesti pyöritetään. Aiemmin videoita varten on joutunut hankkimaan intranettiin erillisen järjestelmän (esim. DreamBroker), mutta viime viikolla julkaistun odotetun Office 365 Video -portaalin myötä videot saa nyt samasta paketista kuin muunkin intranet-ympäristön.

Office 365 Videossa onkin kyse ikään kuin organisaation ”sisäisestä Youtubesta”. Portaaliin on erittäin helppo lisätä videoita, luokitella niitä ja julkaista kaikkien nähtäväksi. Loppukäyttäjille portaali tarjoaa helppokäyttöisen näkymän videoiden selailuun ja katsomiseen suoratoistona. Ja mikä parasta, käyttöoikeuksien takia ei tarvitse rakentaa kömpelöitä kikkailuita, niinkuin erillisten järjestelmien kanssa usein joudutaan tekemään.

Office 365 Video on parhaillaan saatavilla First release -ohjelmassa mukana oleville asiakkaille, ja kaikille se on tulossa käyttöön vuoden loppuun mennessä. Kuten Microsoftin uuteen kehitysmalliin kuuluu, myös Office 365 Video kehittyy koko ajan. Roadmapilla olevista ominaisuuksista odotetuimpia ovat natiivit mobiilisovellukset iOS:lle, Androidille ja Windows Phonelle, mahdollisuus suoriin live streaming -lähetyksiin, tiiviimpi integraatio SharePointin kanssa, sekä HTML5 -pohjainen videosoitin nykyisen Flash-pohjaisen tilalle.

Haluatko tutustua tarkemmin Office 365 Videoon?

Jos haluat nähdä livenä mistä Office 365 Video -portaalissa on kyse, kannattaa osallistua Sinisen Meteoriitin ilmaiseen Office 365 Keep on track -webinaariin 10.12. Webinaarissa asiantuntijamme esittelevät uutuuden, ja kertovat kokemuksistamme sen hyödyntämisessä.

Ilmoittaudu mukaan Office 365 Keep on track -webinaariin!

Lisätietoja:

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)