27.11.2014

Sininen Meteoriitti pokkasi parhaan SharePoint-demon palkinnon jo toista vuotta peräkkäin

Torstaina 26.11. kolme tiimiä kisasi vuoden parhaasta SharePoint-demosta SharePoint Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaarissa Helsingissä. Sinisen Meteoriitin tiimi voitti tiukan kilpailun lopulta yleisöäänestyksellä.

Demossa Meteoriitin tiimi Tomi Tavela ja Hanna Harjula esittelivät täysin uuden tavan tehdä sovelluskehitystä SharePoint Onlineen. Demottavana oli Chrome-selaimeen asennettava laajennus, jonka kautta SharePointin sovelluskehitystä tehdään suoraan webbiselaimella.

Nopeaa kehitystä ja protoilua pilvessä

”Kehitin Chrome SP Editorin, koska pari viimeisintä projektia ovat olleet pilviprojekteja, ja kaipasin työhöni nopeampaa ja helpompaa tapaa luoda, muokata ja ottaa käyttöön javascript- ja css-tiedostoja. Edelleen olen vähän hämmentynyt, että tätä ei ollut aiemmin olemassa”, kertoo extensionin koodannut Tomi.

Koska työkalu vaatii vain verkkoyhteyden ja Chrome-selaimen, se nopeuttaa kehitystä ja protoilua huomattavasti. ”Tätä voi käyttää macillä ja mökillä”, kuten demossa osoitettiinkin.

Chrome SP Editor on julkaistu avoimena lähdekoodina Githubissa ja kuka tahansa voi ladata sen omaan Chrome-selaimeensa. ”Halusin laittaa kehitystyöni tuloksen avoimeen jakoon, koska olen itse saanut SharePoint-yhteisöltä paljon apua. Tämä on minun kiitokseni yhteisölle”, Tomi sanoo.

Yleisön äänet Meteoriitin puolella

Demokisa oli äärimmäisen tiukka: Sininen Meteoriitti ja Affecto saivat tuomaristolta tasapisteet ja HiQ:kin jäi vai yhden pisteen päähän. Tasatilanteessa turvauduttiin yleisöäänestykseen, jossa Team Sininen Meteoriitti nappasi lopulta selvän voiton.

”Tuntui erityisen hyvältä voittaa juuri yleisön äänillä. Lisäksi on hienoa, että pääsimme juhlimaan voittoa jo toista kertaa peräkkäin, mutta täysin eri tiimillä ja eri kisaidealla”, kiteyttää Hanna.

Kiitokset sekä yleisölle että hyville kilpakumppaneille!

Team Sininen Meteoriitti SharePoint-demokisassa

Team Sininen Meteoriitti virallisessa voittoposeerauksessa