- 18.2.2015

Suomen suurin intranet-seminaari #intranetwork tulee 23.4.2015

Ambientia ja Sininen Meteoriitti järjestävät toistaiseksi Suomen suurimman intranet-aiheisen seminaarin huhtikuussa Helsingissä. Maksuton tapahtuma kokoaa yhteen suomalaiset intranet-vastaavat, sisäisen viestinnän asiantuntijat ja digitaalisen työympäristön kehittäjät verkostoitumaan, oppimaan ja keskustelemaan intranet-kentän kuumimmista puheenaiheista ja tuoreista näkökulmista. Sinisen Meteoriitin viestintä- ja markkinointipäällikkö Hanna Harjula sekä Ambientian konsultti Aino Heiska kertovat nyt yhdessä, mistä seminaarissa oikein on kyse.

Hanna: Intranetit ja kaiken kaikkiaan digitaalinen työ ovat olleet kovassa murroksessa pari viime vuotta – ja hyvä niin. Pilvi, sosiaalisuus ja ”sisäinen some” muuttavat vauhdilla suomalaisten työpaikkojen arkea, mutta yhtä yhteistä keskustelufoorumia aiheelle ei ole oikein ennen ollut. Siksi halusimme järjestää seminaarin, jossa eri organisaatioiden intranet-vastaavat pääsevät yhdessä törmäyttämään ideoita ja ajatuksia sekä verkostoitumaan. Haluamme seminaarilla nostaa myös esiin sen, kuinka tärkeää työtä organisaatioiden intra-vastaavat tekevät! Esimerkiksi webbipuolella on lukuisia erilaisia gaaloja ja palkintoja, mutta intra-tekijät ovat usein piilossa.

Miten olette päätyneet järjestämään seminaarin yhdessä kilpailijanne kanssa?

Aino: Sosiaalinen intranet on paljon muutakin kuin teknologinen ratkaisu tai työkalu. Sen suunnittelu ja toteutus on ennen kaikkea monimuotoisen työyhteisöviestinnän sekä liiketoimintaan ja työhön liittyvien prosessien ja toimintatapojen mallinnusta sähköiseen muotoon. Vaikka toteutammekin asiakkaillemme introja eri teknologioilla, meillä on hyvin samankaltainen näkemys siitä, miten digitalisaatio muuttaa työntekoa ja millaisia haasteita siihen liittyy. Siksi emme näe mitään estettä sille, että jaamme yhdessä tätä ”sosiaalisen intranetin ilosanomaa” ja nostamme esiin siihen liittyviä, tärkeitä aiheita. Sitä paitsi, mielestämme suomalainen intranet-kenttä kaipaakin enemmän rohkeata yhteistyötä, verkostoja ja avointa keskustelua!

Hanna: Komppaan täysillä Ainoa. Uskomme, että keskustelemalla ja jakamalla osaamista yli teknologiarajojen jokainen voi oppia vähän enemmän. Teknologialähtöistä keskustelua on takavuosina ollut riittävästi, yhteistyöllä ja avoimuudella voidaan luoda suomalaisille parempia digitaalisia työpaikkoja!

Ambientia on aiempina keväinä järjestänyt Sosiaalinen intranet -seminaarin. Miten tämä eroaa siitä?

Aino: #intranetwork jatkaa Sosiaalinen intranet -seminaarin perinnettä monellakin tapaa. Tällä kertaa halusimme kuitenkin uudistaa ja laajentaa konseptia, ja kun samaan aikaan Sinisen Meteoriitin kanssa meillä heräsi ajatus yhteistilaisuudesta, päätimme yhdistää nämä yhdeksi, Suomen suurimmaksi intranet-seminaariksi. Siinä missä aiempina vuosina olemme järjestäneet seminaarin itse, tänä vuonna #intranetwork tehdään saumattomassa yhteistyössä Sinisen Meteoriitin kanssa.

Ilmoittautuminen auki nyt!

Hanna: Kutsumme siis kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan keskusteluun Helsingissä 23.4.! #intranetwork ei ole kuitenkaan vain seminaari, vaan toivomme aiheen herättävän ihmisiä myös digikanavissa. Olemme luoneet LinkedIn-ryhmän, jossa näistä teemoista voi keskustella milloin vain. Ja Twitterissä toimii luonnollisesti #intranetwork. Tämän vuoden seminaari on siis vasta alkua!

Ilmoittautuminen seminaariin on nyt auki osoitteessa: https://intranetwork2015.eventbrite.com

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)