- 13.3.2015

Mäkki tietotyöläisellä – uhka vai mahdollisuus?

Mikä on ollut mielestäsi parasta mitä Microsoft-maailmassa on tapahtunut viime kuukausina? Lyncin brändäys yritys-Skypeksi? Videoportaalin iPhone-appsin koeversio? Ehei, yksi kauaskantoisimpia parannuksia onkin yllättäen Office 2016 -versio, joka on toistaiseksi saatavilla ainoastaan Mac-tietokoneille (poislukien kehittäjille ja it-ammattilaisille tarkoitettu rajoitettu ohjelma). Aika, jolloin olet Microsoft-maailman kärkirintamassa pysymällä PC-tietokoneissa ja Windows Phone -puhelimissa on ohitse.

Kun tietojärjestelmien uudistusprojekteissa on tullut puheeksi yrityksen tietokonekanta, on Macit yleensä kuitattu olankohautuksella. ”Onhan meillä se yksi AD, jolla on Mäkki, mutta kyllä se pärjää.” Eräässä suomalaisessa it-alan firmassa kerrottiin, että yhdelle työntekijälle on kirjattu työsopimukseen oikeus käyttää Macbookia työkoneena. Tietohallintopäälliköllä on usein ”koekäytössä” Macbook-kannettava, johon on kuitenkin asennettu Windows vähintään virtuaalikoneeseen. iPhonejen ja iPadien räjähdysmäinen suosio kotikäytössä on kuitenkin tuonut myös iMacit ja Macbookit kuin varkain työntekijöiden ulottuville. Nykypäivän tietotyötä halutaan tehdä itselleen parhaiten soveltuvilla työkaluilla, paikasta riippumatta.

Office 2016:n myötä moni sellainen asia on mahdollinen, joka aikaisemmin aiheutti mäkkien käyttäjille paljon päänvaivaa. Dokumenttien avaaminen suoraan selaimesta vaikkapa Wordiin on mahdollista, viimeisimmät muokatut tiedostot (laitteesta huolimatta) näkyvät automaattisesti listalla ja uusien dokumenttien tallentaminen suoraan Office 365 -kirjastoihin on mahdollista. Kun tietoisuus tästä leviää, uskon että Applen laitteet työpaikoilla kokevat uuden iPadien nousun kaltaisen renanssin.

Office 2016 preview for Mac

 

Jotta voisit paremmin tukea omenoita työpaikallasi, huomioi ainakin seuraavat:

  • Kun uudistat yrityksesi sovelluksia, pidä huolta siitä että ne ovat selainpohjaisia
  • Toimiston vieras-wlan nousee arvoon arvaamattomaan
  • Hanki adaptereita ulkoisiin näyttöihin ja neukkareiden av-järjestelmiin liittymiseen. Niitä tarvitsevat myös seuraavan sukupolven corporate-pc:t.

Kaikki edellinen on pieni hinta tyytyväisestä ja innostuneesta työntekijästä. Ja tekemällä fiksuja ohjelmistovalintoja, varmistat että tiedostot ovat Dropboxin sijaan tallennettu tietoturvallisesti ja järkevästi.

Officen uutta versiota, samoin kuin muita Office 365 -palvelun uusia ominaisuuksia käsitellään tarkemmin Keep on Track -webinaareissa, joista seuraava pidetään keskiviikkona 8.4. klo 9-10. Ilmoittaudu webinaariin tästä!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)