Nykyään yritysten liiketoimintadata on hajallaan lukemattomissa sovelluksissa, kasvavassa määrin pilvessä. Perinteisesti ongelmaa on lähdetty ratkaisemaan hankkimalla kokonaisratkaisu joka ratkaisee suurimman osan tarpeista riittävän hyvin. Juuri julkaistu Azure App Service tarjoaa kuitenkin helpon tavan yhdistää tietoa ja rakentaa liiketoimintalogiikkaa sovellusten välille, usein jopa kokonaan ilman ohjelmakoodia.

Jos katsotaan vaikka pelkästään markkinointia, tapahtumailmoittautumiset ovat yhdessä järjestelmässä, verkkosivujen kävijäanalytiikka toisessa, uutiskirjeiden seuranta kolmannessa ja sosiaalisen median seuranta neljännessä. Azuren avulla voi nyt yhdistää SalesForcen asiakkuustiedon, Marketon sähköpostipalvelut, Dynamics CRM:n palvelumoduulin ja vaikka Facebookin keskenään.

Yhdistäminen ei tarkoita ainoastaan datan esittämistä intran etusivulla, vaan logiikkamoottorin avulla voi kuka tahansa rakentaa myös toimintalogiikkaa. Aina kun räätälöidyn yhteydenottosovelluksen SQL Server -tietokantaan lisätään uusi rivi, tehdään kyseisestä rivistä uusi liidi Dynamics CRM:ään. Yritysmaailman IFTTT:lle on helppo keksiä rajaton määrä mahdollisuuksia.

Kuvan lähde: ScottGu’n blogikirjoitus Azure App Servicestä

 

Palvelu on vasta Preview-vaiheessa, ja siksi käytännön kokemuksia on toki vielä vähän. Ensimmäisiä esimerkkisovelluksia on jo kuitenkin julkaistu muutama, kuten Twitter-viestien tallentaminen tiedostoon Dropboxissa ja listalle SharePoint Onlinessa. Edelleen ilman riviäkään ohjelmakoodia.

Jatkossakin räätälöityjen integraatioiden rakentamiselle on varmasti paikkansa, ja usein jo pelkkä käyttöliittymän yhtenäisyys on riittävän hyvä syy yhtenäisratkaisulle. Myös käyttäjätunnusten hallinta saattaa olla haasteellista, vaikka Azure Active Directoryn kautta toki yhtenäinen kirjautumiskokemus kaikkiin palveluihin onkin nykyään lähempänä kuin kenties koskaan. Tästä huolimatta on vaikea olla innostumatta logiikkautomaation tarjoamasta potentiaalista.

Jos haluat kuulla lisää B2B-markkinoinnin työkaluista ja siitä, miten valoa voi tuoda myynnin ja markkinoinnin kaoottiseen rajapintaan, tervetuloa kuuntelemaan siitä webinaariimme 14.4.!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)