17.4.2015

Halti sai notkean raportoinnin ja monipuolisen intranetin

Urheilun ja retkeilyn vaatteisiin ja varusteisiin erikoistunut Halti nykyaikaisti toimintojaan ottamalla käyttöön uuden BI-raportointiratkaisun ja entistä monipuolisemman intranetin. Onnistuneesta projektista vastasivat yhdessä Fujitsu ja Sininen Meteoriitti.

Haltin BI-ratkaisu linkittyy tiiviisti tuotannonohjausjärjestelmään (BI = Business intelligence, tiedolla johtaminen). Rinnalla rakentui uusi intranet, joka korvasi kahdeksan vuotta palvelleen ja it-ratkaisuna eläkeikään ehtineen aiemman ratkaisun.

Fujitsu seuloutui kumppaniksi, koska sillä oli tarjota paras kokonaispaketti. Fujitsu on Sinisen Meteoriitin vähemmistöosakas ja Halti-projektissa Sininen Meteoriitti vastasi intranet-uudistuksesta. Ratkaisuna käytettiin Sinisen Meteoriitin Valo-tuotetta, joka toimii SharePoint-alustalla.

Raportointitoiminnallisuus rakennettiin Microsoftin Business Intelligence -tuottein. Käyttöliittymä toimii Excel PowerPivot -ohjelmalla. Sen avulla käyttäjä voi räätälöidä omiin tarpeisiinsa sopivan raportin, jonka tiedot haetaan suoraan tietovarastosta. Määrämuotoiset raportit julkaistaan ajantasaisina intranetissä, jonne rakennettiin tätä tarvetta varten oma osionsa.

Projekti käynnistyi keväällä 2014. Aluksi Haltille oli tärkeintä intran uusiminen, mutta pian kävi selväksi, että projekti pitikin toteuttaa raportointi edellä.

”Tämä projekti on yksi loistava esimerkki siitä, mitä kahden yrityksen yhteistyö voi parhaimmillaan olla”, pohtii Sinisen Meteoriitin kumppanuuspäällikkö Juha Koivula. Sininen Meteoriitti täydentää Fujitsun osaamista erityisesti SharePoint-projektitoimituksissa ja -kehityksessä. Yhteistyön ansiosta asiakkaille voidaan tuottaa hyvä kokonaisratkaisu. ”Haltin tapauksessa Fujitsun sovellusliiketoimintaosaaminen ja Sinisen Meteoriitin SharePoint osaaminen yhdistyivät, mikä tuotti erinomaisen lopputuloksen”, arvioi Koivula.

Uudistus toi intraan vauhdin lisäksi selkeämmän ulkoasun. Intrasta löytyvät työtilat, blogit, uutiset sekä mahdollisuus peukuttaa hyviä ratkaisuja. Käyttöön saatiin myös tehokkaat hakutoiminnot. ”Uutiset-osio toimii hyvänä tiedonjakajana, ja ihmiset myös käyttävät sitä. Tämä on vähentänyt sähköpostien lähettelyä”, kertoo Haltin it-asiantuntija Jyrki Lapveteläinen.

Lue koko juttu Fujitsun NET-lehdestä.

Tutustu Sinisen Meteoriitin Valo Intranet -valmisratkaisuun.