- 24.4.2015

#intranetwork – huikeaa (ja vähän haikeaakin)

Järjestimme eilen yhdessä kilpailijamme Ambientian kanssa Suomen suurimman alan seminaarin #intranetworkin. Yritän tässä hieman summata viimeisten vuorokausien tunteita – mitä tapahtuman toiselle ”äidille” jäi päällimmäisenä mieleen?

Ennen seminaaria joimme Ainon kanssa litroittain teetä ja mietimme, miten saisimme tapahtumasta oikeasti vuorovaikutteisen. Liian usein myös viestintäalan seminaareissa yksi puhuu ja muut kuuntelevat.

Kokeilimme siksi konseptia, jossa jokaisen puheenvuoron jälkeen oli varattu aikaa keskustelulle pienryhmissä – ohjatuista teemoista ja kysymyksistä. Vielä seminaaripäivän aamuna jännitti kovasti, miten homma toimii, ja onneksi se toimi! Päivässä ehkä hienointa oli nähdä, että ainakin tuppisuiksi usein haukuttujen suomalaisten keskustelua on jopa vaikeaa saada katkaistua (ensi kerralla otan lavalle mukaan trumpetin tai vastaavan kovaa ääntä tuottavan esineen).

Huhut intranetin kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja, mutta perinteinen tapa ei toimi

Eilisen perusteella voi todeta, että huhut intranetin kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja. Toki selväksi kävi, että eri organisaatioiden digitaalisen työn kehittäminen on hyvin erilaisessa vaiheessa, ja intranet myös merkitsee eri organisaatioille erilaisia asioita. Sinänsä tämä on hyvä, koska intranetin tärkeimpänä tehtävänä tulisi aina olla työntekijöiden päivittäisen työn, ja sitä kautta organisaation liiketoiminnan, tukeminen.

Sen sijaan intranetin mielikuva kalliina, vaikeakäyttöisenä tiedon kaatopaikkana joutaisi jo romukoppaan! Itse uskon siihen, että todellisuus ja mielikuvat muuttuvat vasta kun asioista uskalletaan avoimesti keskustella. Tämä onkin tärkeimpiä syitä siihen, että lähdimme toteuttamaan #intranetworkia rajoja rikkovasti yhdessä kilpailijamme kanssa.

Yksi hyvä esimerkki kiinnostuksesta aiheeseen on se, että trendasimme Twitterissä yli 1000 twiitillämme Suomen ykköspuheenaiheena. Vahvasta ennakkopöhinästä huolimatta tätä en uskaltanut edes toivoa!

Yhteenvedon laadimme viimeisen tauon aikana lennosta päivän some-keskustelun perusteella, ja tuotokseemme voit tutustua alta. (Ehkä tämä on slidewarena vähemmän häröilevää katsottavaa kuin lavaesiintymisemme!)

Pakko vielä loppuun tunnustaa, että meille pääjärjestäjille taitaa tulla suorastaan ikävä #intranetworkkia ja hyvää yhteistyötämme. Kilpailijasta tuli kollega, kuten joku päivän lopussa freudilaisesti lipsautti.

Onneksi päivän tunnelmiin voi vielä palata, koska striimausten tallenteet löytyvät täältä. Suuri kiitos jokaiselle osallistuneelle ja antoisia katseluhetkiä – keskustelu jatkukoon! Ensi alkuun kannattaa liittyä aiheelle omistettuun LinkedIn-ryhmäämme.

Ps. Jos seurasit seminaaria livenä tai striimissä, kerrothan meille miten onnistuimme: bit.ly/intranetwork2015

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)