5.5.2015

Microsoft nosti Sinisen Meteoriitin globaaliksi esimerkiksi uusien pilvikehitysmallien edelläkävijänä

Olemme ylpeitä kertoessamme, että Microsoft on tänään julkaissut Ignite-konferenssin yhteydessä globaalin case-kuvauksen Sinisen Meteoriitin tavasta kehittää pilviratkaisuja. Valo-intranetimme on kansainvälisesti ensimmäisiä palveluita, joka on kehitetty Microsoftin uusimpien, alkuvuodesta julkaistujen koodaussuositusten mukaisesti.

Muutos aiemmin käytetystä Full Trust Codesta (FTC) uuteen Cloud App Modeliin (CAM) oli erittäin toivottu kehityssuunta. Uusin versio Valo-intranetistä onkin 100 prosenttisesti toteutettu uudella mallilla, ja uusien käytäntöjen mukaan sama koodi on yhteensopiva sekä omissa konesaleissa (on-premises) että pilviympäristössä.

”Merkittävin syy siirtää Valo-intranet nopeasti Full Trust Codesta Office 365 Cloud App Modeliin oli koko ajan kovaa vauhtia kasvava pilvipohjainen liiketoiminta. Office 365 ja Cloud App Model yhdessä mahdollistavat liiketoiminnan laajenemisen Pohjoismaista kohti globaalia bisnestä”, sanoo Sinisen Meteoriitin tuotepäällikkö Heidi Selkäinaho.

Mutkaton päivitettävyys, vaihtoehtoiset keinot käyttöön

Asiakkaillemme yksi suurimmista uuden koodin eduista on mutkaton päivitettävyys – palvelut eivät ”hajoa” Microsoftin pilven päivittyessä. Näin ollen myös pilveen voidaan ensimmäistä kertaa tehdä turvallisesti räätälöidympiä ratkaisuja.

Yhtenäinen koodi tukee myös monenlaisissa hybridiskenaarioissa ja lisäksi mm. sivujen latausajat parantuvat merkittävästi. ”Uudelle Valolle kokonaan uusia asiakkaita on kertynyt jo kymmenen, esimerkkeinä Stella Kotipalvelut Suomessa ja Bixia Ruotsissa”, kertoo Sinisen Meteoriitin myyntijohtaja Jari Pullinen.

Muutos oli toivottu paitsi asiakkaille, myös koodinikkareillemme. ”Tuotekehityksen aikana emme ole törmänneet oikeastaan minkäänlaisiin esteisiin. Päinvastoin, tällaista SharePointin kehittämismallia olemme odottaneet! Toki meidän täytyy ajatella eri tavalla, miettiä mitä voi tehdä ja mitä ei voi tehdä, mutta uskon, että olemme suoriutuneet siitä todella hyvin. Olemme löytäneet vaihtoehtoisia keinoja saavuttaa kaikkein haasteellisimmatkin toiminnot”, kuvailee ohjelmistoarkkitehti, SharePoint Artist, Tomi Tavela.

Voit tutustua koko Microsoftin case studyyn tästä.

Valo-intranetin uudet englanninkieliset verkkosivut löytyvät osoitteesta www.valointranet.com.