12.5.2015

Sininen Meteoriitti proudly presents: Vitaly Friedman – Smart’n’Shiny RWD Techniques (UX & Design Patterns)

Meillä on suuri ilo ja kunnia toivottaa tervetulleeksi Suomeen Smashing Magazinen perustaja ja päätoimittaja, web designin guru Vitaly Friedman!

Järjestämme torstaina 11.6.2015 Vitalyn vetämän workshopin, jonka teemana ovat verkkopalveluiden käytettävyys, design sekä uusimmat responsiivisen suunnittelun tekniikat. Koko päivän workshopin opit ovat käytännön työssä koeteltuja – herra Friedman lupaakin kertoa kaiken tarvittavan parempien verkkopalveluiden luomiseen.

Tätä tietoa emme halua pitää vain itsellämme (meistä koko Suomi ansaitsee parempia verkkopalveluita!), vaan kutsumme mukaan workshoppiimme 15 työhönsä intohimoisesti suhtautuvaa UX-/front-end-tyyppiä. Työpajassa ei keskitytä perusasioihin, eli niiden tulisi siis olla osallistujilla jo hallussa. Workshop ei ole luento, vaan sisältää paljon luovia harjoituksia ja uusia innovatiivisia esimerkkejä. Päivän kieli on englanti ja paikkana Helsinki.

Työpajan sisältö: Smart’n’Shiny RWD Techniques (UX & Design Patterns)

Annetaan Vitalyn itse kertoa mistä on kyse: ”In this brand new workshop we will cover practical techniques, clever tricks and useful strategies you need to be aware of when working on responsive websites. From responsive modules co clever navigation patterns and web form design techniques; the workshop will provide you with everything you need to know today to start designing better responsive experiences tomorrow.

Most techniques are borrowed from mid-size and large-scale real-life projects, such as large eCommerce projects, online magazines and web applications. We won’t cover the basics, but rather advanced and innovative examples of RWD in action.

We’ll be taking a closer look at:

  • Effective tools and techniques that can support and enhance your personal workflow when working on any responsive design project,
  • An overview of clever practical techniques for improving UX of responsive sites incl. navigation and search,
  • Responsive Design Patterns and innovative approaches to designing ”responsive modules” such as mega-drop downs, tables, calendars, multi-level menus, maps, carousels and web forms,
  • How to apply clever patterns such as improved off-canvas navigation, assistant pattern, smart URL design, priority+ pattern, vertical media queries, “view mode” approach, lazy loading, autocomplete, type-ahead search, filters, portrait/landscape orientation change, inventory-based sliders, the country selector and responsive iconography,
  • How to craft delightful interfaces with smooth transitions, clever animations and improve perceived performance along the way,
  • How to optimize responsive websites for better mobile UX, faster data input and higher conversion rates,
  • Design anti-patterns to avoid when designing a responsive site to not run into performance issues and “slow UX decay”,
  • How the design processes should adapt in terms of the project management, deliverables, performance budgets, team organization and strategy.”

Aikataulu & paikka

Workshoppaamme torstain 11.6. ravintolalaiva Wäiskillä Helsingin Hakaniemessä (os. Hakaniemenranta 11).

Päivä alkaa aamiaisella klo 8.30. Varsinainen workshop alkaa klo 9 – olethan ajoissa paikalla! Lopetamme päivän viimeistään klo 17. Päivän aikana nautimme aamiaisen lisäksi lounaan ja iltapäiväkahvit.

Mitä tarvitsen mukaan?

Tarvitset vain avoimen mielen, aimo annoksen luovuutta – ja alle hyvät unet edellisenä yönä!

Kuka Vitaly?

Vitaly Friedman rakastaa kaunista sisältöä eikä anna periksi helpolla. Valkovenäjän Minskistä kotoisin oleva Vitaly suuntasi Saksaan opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä ja matematiikkaa ja löysi oman intohimonsa typografiaan, kirjoittamiseen ja designiin. Kuuden free-suunnittelijavuoden jälkeen hän perusti Smashing Magazinen, josta on kehittynyt verkkodesignin ja -suunnittelun johtava verkkolehti. Tällä hetkellä Vitaly on Smashing Magazinen päätoimittaja Saksan Schwartzwaldista käsin.

Kysyttävää?

Osallistu keskusteluun #VitalyGoesToFinland!