Valo-intranetin suosion kasvaessa paitsi Suomessa myös Suomen rajojen ulkopuolella olen päässyt (tai joutunut) matkustelemaan yhä enemmän ulkomaille. Tällä hetkellä tulee kymmenisen ulkomaanmatkaa vuodessa. Matkat ovat toistaiseksi kohdistuneet lähinnä Tukholmaan ja Kööpenhaminaan.

Tässä pari matkoilta opittua asiaa:

1. Läppärin 3G-kortti on must.

Kaikki puhuvat mobiili-internetistä ja responsiivisesta käyttöliittymäsuunnittelusta, mutta kyllä normaali tietotyö kuten dokumenttien kirjoittaminen vaatii edelleen kunnon qwerty-näppäimistön. Kun läppärissä on 3G- tai 4G-yhteys, minun ei tarvitse nojautua milloin mitenkin toimiviin wifeihin, vaan yhteys on taattu missä ja milloin vain.

2. Microsoftin pilvi rules.

Office 365 todella tekee tietotyöstä tehokkaampaa. Esim. viime reissullani Kööpenhaminaan käytin lennon ajan tehokkaasti hyväkseni katsomalla Sinisen Meteoriitin sisäisiä koulutusvideoita Office Videosta. Taksissa matkalla kentältä asiakkaalle hain Sinisen Meteoriitin pilvityötilasta ajantasaisen Valo-esittelymateriaalin ja tein siihen viimeiset viilaukset. Sitten avasin selaimella demoympäristömme, joka sekin toimii pilvessä.

Enää ei muuten tule laitettua out of office auto-replyä ulkomaanreissujen ajaksi, sillä olen huomannut olevani ulkomaanmatkalla vähintään yhtä hyvin sähköpostin tavoitettavissa kuin kotioloissakin. ”Kiitos viestistäsi. Olen ulkomailla työmatkalla ja luen viestejäni tänä aikana satunnaisesti”. Eikö tuo kuulostakin jo vähän vanhanaikaiselta?

Modernien työvälineiden ansiosta olen matkapäivän aikana yhtäjaksoisesti korkeintaan puolisen tuntia tavoittamattomissa (nousut ja laskut). Suomessa tavallinen työpäivä ei ole yhtään sen ”tehokkaampi” tässä mielessä, sillä kotimaassa päivät ovat usein täynnä palavereja, tai saatan ajaa autolla, enkä ole silloinkaan jatkuvasti yhteydessä sosiaalisiin kanaviin ja sähköpostiin.

Miten sinä teet omasta työmatkustamisestasi tehokasta?

Matkalaturi on pelastanut pinteestä pari kertaa

 

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)