- 24.6.2015

Digityöläinen – tunnetko jo nämä Microsoft-herkut?

Digityön perusasiat ovat teillä jo kunnossa? Skype, Yammer ja videoportaalit ovat jo peruskauraa ja olette huomanneet, että Microsoft on tekemässä supercooleja juttuja Delvellä. Hienoa! Mutta, tiesitkö näistä Microsoft-herkuista?

Acompli (uusi Outlook)

Acompli on seuraavan sukupolven sähköpostiohjelma iPhonelle ja Androidille, joka tarjoaa muun muassa oman sähköpostikäyttäytymisen perusteella rakennetun ”fokusoidun näkymän” omiin tärkeisiin sähköposteihin. Esimerkiksi massapostitukset joita et koskaan avaa päätyvät automaattisesti vähemmän tärkeisiin viesteihin. Accomplin avulla on lisäksi helppo arkistoida viestit yhdellä näppäinliikkeellä, ja sähköposteja voi laittaa torkkumaan jolloin niihin on helpompi palata myöhemmin. Microsoft osti Acomplin 1.12.2014, ja nimesi sen sittemmin uudelleen Outlookiksi.

Päivitys 25.6.2015: Acompli herätti keskustelua yrityksemme sisäisessä Yammer-kanavassa, ja useat Android-käyttäjät mainitsivat Android-version olevan ainakin toistaiseksi verrattain kömpelö. Toisaalta ensin julkaistu iOS-versio on kerännyt varsin runsaasti positiivista palautetta, ja toivon mukaan ajan saatossa myös Android-versio saavuttaa yhtä miellyttävän käyttökokemuksen.

Acompli-screenshot

Lataa sovellus itsellesi: iOS, Android

Sunrise

Sunrise on kalenterisovellus, joka on saavuttanut suuren suosion iPhone-, iPad- ja nyttemmin myös Android-käyttäjien joukossa. Se oli aikanaan ensimmäisiä kalenterisovelluksia, joka osasi näyttää esimerkiksi Facebookin ja Foursquaren tapahtumat muiden kalenteritapahtumien rinnalla ja hakea palaveriin osallistujien tiedot suoraan näkyville Linkedinistä. Nyttemmin mukaan on tuotu myös toiminnallisuus yhteisten tapaamisaikojen helpompaan löytämiseen. Microsoft osti Sunrisen 11.2.2015

Sunrise-screenshot

Lataa sovellus itsellesi: iOS, Android, Mac

Wunderlist

Wunderlist on erittäin suosittu appsukka todo-listojen ja tehtävien hallintaan ja jakamiseen. Eikä ihme, sillä sovellus on erittäin helppokäyttöinen ja miellyttävä, ja tiedot synkronoituvat hienosti kaikille käytössä oleville laitteille ja käyttäjille. Microsoft ilmoitti 2.6.2015 ostaneensa Wunderlistin.

IMG_7551

Lataa sovellus itsellesi: iOS, Android, Windows Phone, Windows, Mac

Sway

Sway on uusi tapa luoda näyttäviä digitaalisia ja interaktiivisia esityksiä ilman design-osaamista. Swayllä voi luoda vaikkapa markkinointisivustoja, uutiskirjeitä, erilaisia visuaalisia raportteja tai koulutusmateriaaleja – voit vaikkapa tutustua universumiin Swayn avulla. Swaylla laadittu esitys voi sisältää esimerkiksi kuvia, videoita ja tekstiä ja sisältöjä ulkoisista lähteistä, kuten Twitteristä, Facebookista tai Youtubesta. Sway -esitykset ovat automaattisesti responsiivisia ja näin ollen käytettävissä kaikilla päätelaitteilla. Sway on nyt myös osa Office 365 -pakettia.

sway
Kokeile Swayta

Lataa sovellus itsellesi: iOS (ei vielä saatavilla Suomen AppStoressa)

Wix.xom/GoDaddy

Microsoft poisti alkuvuodesta Office 365:stä mahdollisuuden julkaista SharePoint Onlinella julkisia webisivustoja. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, koska Microsoft tarjoaa Office 365-käyttäjille alennettuun hintaan Wix.com ja GoDaddy Website Builder -palveluita oman webisivuston luomiseen.

Ota käyttöön Wix.com Office 365:sesta
Siirrä nykyinen SharePoint Online -verkkosivustosi Wix.comiin tai Godaddyyn

Office Lens

Palaveri ohi, hienot suunnitelmat jäivät fläppitaululle ja muistilapuille ja ne pitäisi saada jakoon? Kamerakännykkä ja Office Lens to the rescue! Office Lensin avulla huonompilaatuisetkin fläppitauluista tai seminaariesityksistä otetut kuvat on helppo rajata, suoristaa ja laittaa jakoon jaetussa OneNotessa tai esim. OneDrivessä. Tai luitko kiinnostavan jutun lehdestä ja haluat tallettaa sen muistiinpanoihisi? Office Lens ja tekstintunnistus auttavat.

Screenshot_2015-06-23-22-21-52

Lataa sovellus itsellesi: iOS, Android, Windows Phone

 

Hengästyttävää? Kyllä, ja jos spekulaatiot pitävät paikkaansa, Microsoft ei aio hidastaa yhtään tahtia jatkossakaan. Tunnettu Microsoft-syväkurkku Mary Jo Foley spekuloi ZDNetissä jo tulevilla Flow, Flip ja Highrise -julkistuksilla. Entäs mitä sitten ovat OneClip ja Revolver? Seuraa blogiamme, niin pysyt kärryillä jatkossakin!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)