- 10.9.2015

SharePoint 2016 rakastaa hybriditoteutuksia

SharePoint 2016 IT preview on tullut saataville, ja sitä kovaa vauhtia testataan SharePoint-piireissä ympäri maailmaa. Yksi kysymys on kaikkien huulilla: mikä SharePoint 2016:ssa on erilaista kuin SharePoint 2013:sta?

Äkkiseltään SharePoint 2016 ei vaikuta Central Adminin ja sivustojen toimintojen sekä ulkoasun osalta yhtään sen erilaisemmalta kuin SharePoint 2013.  Ensivaikutelmastaan huolimatta SharePoint 2016 pitää sisällään kuitenkin erittäinkin merkittäviä uudistuksia.

Ennen SharePoint 2016:n julkistusta SharePoint-piireissä on pitkän aikaa ollut synkkiäkin spekulaatioita siitä, että SharePoint on kuollut tuote ja että Microsoft ei enää tule tekemään uutta omille palvelimille asennettavaa OnPrem-versiosta SharePointista. Syyt spekulaatioon liittyivät Microsoftin vahvaan ”Cloud first” -kehityslinjaan ja pahasti ontuvaan OnPrem-tarjoaman tarinaan. ”Cloud first” -tarina on ollut niin ylikorostunut, että välillä jopa vaikutti siltä, että Microsoftin tuoteryhmä on kokonaan unohtanut SharePoint OnPrem-version uudistuksiaan suunnitellessaan. Uusia ominaisuuksia julkaistaessaan product groupilla oli vain harvoin suunnitelmia uusien ominaisuuksien tuomisesta osaksi SharePointin OnPrem-versiota.

SharePoint 2016:n myötä spekulaatiot päättyvät tähän. SharePoint 2016 OnPrem-julkistuksen ja sen sisältämien uudistuksien valossa on selvää, että OnPrem-SharePoint elää ja kukkuu erittäin vahvasti. Viimein vahvan ”Cloud first” -tarinan rinnalle on tullut selkeä tarina SharePointin OnPrem-versiolle. No mikä tämä tarina on? Hybridi tietysti!

Väitänkin juhlallisesti, että SharePoint 2016 rakastaa hybriditoteutuksia!

Hybridiympäristön konfigurointiin on tullut uudistuksia, mutta mikä erityisen näkyvää ja merkittävää – loppukäyttäjien käyttökokemus paranee huikeasti SharePoint 2016 -toteutuksissa. Hyvästi sekava käyttökokemus, duplikaattikäyttäjäprofiilit ja hakutuloksien result blokit! Tervetuloa OnPremin sisältö Delve-näkymään, yhtenäiset hakutulokset Office 365:stä sekä OnPrem-ympäristöstä, deep refinerit, yksi upea Delve-profiili ja yksi ihana näkymä seurattuihin sivustoihin niin OnPrem- kuin Office 365 ympäristöissäkin.

Haluatko kuulla lisää SharePoint 2016:n hybridistä sekä muista mielenkiintoisista uudistuksista?

Tule kuuntelemaan 16.9 kello 9-10 järjestämäämme webinaariin! Webinaariin voit ilmoittautua tästä.

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)