Nordic Business Forum on vuoden puhutuin bisnes-tapahtuma joka kokoaa yli 5500 ihmistä yli kahdestakymmenestä maasta Helsingin Messukeskukseen kuuntelemaan ja nauttimaan maailmanluokan bisnes-seminaarin annista. Tänä vuonna tapahtumaa voi myös seurata livestreamauksen avulla vaikkapa kotisohvalta tai eri puolilla järjestettävien sateliittitapahtumien kautta.

Päätin tutkia ja kerätä Twitter-dataa seminaarin ensimmäisestä päivästä käyttäen Microsoft Dynamics CRM tuoteperheeseen kuuluvaa Social Engagement sosiaalisen median ja verkon kuunteluun tarkoitettua ohjelmistoa.

Tässä statistiikkaa, löydöksiä ja havaintoja:

Aloitin seurannan torstaina 1.10.2015 klo 11:45 ja päätin samana sen päivänä klo 22:45. Seurannassani oli Twitter hashtag #NBForum2015.

1) Twiittien kokonaismäärä oli 9837 ja twiitit jakautuivat ajallisesti niin, että klo 16:00 oli selkeä piikki Arianna Huffingtonin esityksen aikana. Iltaa kohden twiittimäärien trendi oli selvästi laskeva:

volyymi1

 

2) Twiittien tyypit jakautuivat melko tasaisesti jakojen ja ”originaali” twiittausten välillä:

Twitterpostaukset

 

3) Twiitteistä löytyviä aiheita on kuvattu tässä twiittipilvessä:

twiittipilvi

 

4) Aktiivisimmat twiittaajat TOP5:

twiittaajat

 

5) Kielet jakautuivat siten, että englanti on yllättävänkin selkeä tapahtuman pääkieli Twitterissä:

 

kielet

6) Twiittauspaikat jakautuivat siten, että yli 6100 twiittiä tuli Suomesta ja yli 3700 twiittiä ulkomailta. Voidaan todeta, että tapahtumalla on siis jo myös jonkin verran kansainvälistä näkyvyyttä Twitterissä. Twiitejä tuli mm. Afrikasta ja Etelä-Amerikasta:

location-600x379

maat

 

 

7) Kaupungeista eniten twiitattiin luonnollisesti Helsingistä. Seuraavaksi eniten twiitattiin tapahtuman muilta sateliittipaikkakunnilta, kuten Espoo ja Jyväskylä.

city

8) Twiitten sävyjä tutkittaessa on huomoitavaa, kuinka ohjelmisto tulkitsee twiitin sisällön positiiviseksi, negatiiviseksi tai neutraaliksi. Esimerkiksi negatiivisiksi twiiteiksi tulkitaan twiitit, joista löytyy esimerkiksi jokin seuraavista sanoista:

negative

Twiittien sisällöstä johtuen verkkokeskustelun sävystä tai tapahtuman maineesta ei siis kannata vetää oikeastaan mitään johtopäätöksiä, mutta alla on kuitenkin automaatin listaama näkemys verkkokeskustelun yleisestä sävystä, faneista ja ”kriitikoista” twiittien sisältöjen perusteella. Kriitikoiden TOP5 listalta datan perusteella löytyy esimerkiksi tapahtuman järjestäjä. Jarkko Kurvinen puolestaan on päivän ahkerin twiittaaja, kovin fani sekä kovin kriitikko!

maine1

Mikäli sinua kiinnostaa mitä, miten, mistä ja milloin yrityksestäsi tai tapahtumastasi keskustellaan verkossa 24/7  ja haluat kuulla lisää esimerkiksi digitaalisen asiakaspalvelun, sosiaalisen median ja verkon kuuntelusta, asiakkuudenhallinnasta tai markkinoinnin automaatiosta ota yhteyttä.

Nautinnollista ja inspiroivaa seminaaria kaikille toivotellen @perttuah!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)