- 3.10.2015

#NBForum2015 rokkaa ja pitää linjansa alusta loppuun

Eilen päättynyt tämän vuotinen Nordic Business Forum oli upea asiakaskokemus. Ensikertalaisena olin todella vaikuttunut miten meistä asiakkaasta huolehdittiin pitkin matkaa ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja nyt pohdin mitä vielä mahtaa olla tulossa tapahtuman jälkeen? Olimme niin haltioissamme, että ostimme heti tilaisuuden päätyttyä yritykseemme lippuja myös ensi vuodelle. Miten upeasti NBF onnistuukin saamaan asiakkaansa tekemään ostopäätöksen seuraavaan tilaisuuteensa osallistumisesta jo vuotta ennen seuraavaa tapahtumaa! Tämä oli muuten yksi keskeisistä asioista, joista yksi pääesiintyjistä (@keystothevault) puhui. Yksi hänen meidän pohdittavaksemme esittämästä neljästä kysymyksestä koski juuri sitä, että palaavatko asiakkaasi? Muutkin kolme pointtia koskivat asiakasta: onko asiakkaita riittävästi, ostavatko asiakkaanne riittävästi ja onko prospekteja tarpeeksi. Näillä kysymyksillä tähdätään vastaamaan siihen, miksi yrityksesi koko ei ole kaksi kertaa suurempi kuin se tällä hetkellä on.

#PractiseWhatYouPreach

Nordic Business Forum 2015 alkoi säväytyksellä, joka sai koko katsomon hypähtämään seisaalleen ensimmäisen kymmenen minuutin aikana (https://www.youtube.com/watch?v=wCjbd21fYV8). Myös toisen päivän startti toi tunteet pintaan tarinan koskettavuudella. Päivä alkoi silmät kosteina esiintyneen kolumbialaissyntyisen Ruotsiin adoptoidun koulukiusatun ja Ruotsin Talentin voittaneen nuoren miehen menehtyneelle parhaalle ystävälleen tekemällä joikulla (https://www.youtube.com/watch?v=Ljyzfd4gTFE). Hieno ja koskettava hetki, jossa korostuivat myös tapahtuman teemat kuten #impact, #influence ja #disruption. Nordic Business Forum kyllä osaa tehdä sen mistä se saarnaa.

EDSO-kemikaalit

Puhujat olivat toinen toistaan parempia. Osa oli kuunnellut toistensa luennot, jolloin kokemuksesta tuli yhtenäinen heidän kompatessaan ja vertaillessaan toistensa sisältöjä. Oma suosikkini oli Simon Sinek (@simonsinek), joka puhui neljästä meihin vaikuttavasta kemikaalista: endorfiinista, dopamiinista, serotoniinista ja oksitosiinista. Kaksi ensimmäistä luovat meihin itsekkyyttä ja kaksi jälkimmäistä epäitsekkyyttä. Dopamiinia tuotamme esimerkiksi voittaessamme tai päästessämme tavoitteisiimme. Kuulostaa hyvältä vai mitä? Dopamiini kuitenkin aiheuttaa myös addiktiota, mikä tarkoittaa sitä, että jos organisaatio palkitsee työntekijöitään puhtaasti suorituskeskeisyydestä, niin dopamiiniin koukkuun jääneet saattavat päätyä vahingoittamaan kanssakulkijoita ja käyttämään kyynärpäitään dopamiinia janotessaan. Kahta jälkimmäistä kemikaalia tuottaessaan työntekijät pyrkivät auttamaan toisiaan ja luottamaan yhteistyöhön. Esimerkiksi serotoniinia tuotamme kiintymystä tai läheisyyttä kokiessamme. Se on leadership-kemikaali, joka luo meihin itseluottamusta ja kannustaa toimimaan yhteiseen hyvää pyrkien.

Mitäs me dopaminiiaddiktit

Mistä pääsemmekin Arianna Huffingtonin (@ariannahuff) herättelevään puheenvuoroon siitä, miten nykyinen addiktoitumisemme teknologiaan ja alituinen kännykän räplääminen eivät varmasti lisää hyvinvointiamme. Tuijotamme maanisina kännykkää ennen nukkumaanmenoa ja poimimme sen käteen heti ensimmäisenä herätessämme. Me multitaskaamme, emmekä ole koskaan disconnected, mikä tekee meistä moderneja orjia. Burnoutista on tullut jo suoranainen sukupolvisairaus. Olen satsannut viimeisen vuosikymmenen monin eri tavoin balanssin ja mielenrauhan saavuttamiseen, ja tiedän täysin mistä Arianna puhuu. Se vaatii herkkyyttä kuulostella tuntemuksiaan ja ymmärtää asettaa tiukkoja rajoja omalle toiminnalleen. Silti on mahdollista menestyä, Arianna on siitä elävä todiste.

Varmista, että koko henkilöstö ymmärtää visiosi

Tunnen ylpeyttä opinajostani Haaga-Heliasta (@HaagaHeliaAMK). Sieltä tulevat opiskelijat toimivat tilaisuuden asiakaskokemuksen selkärankana aina Pasilan asemalla valmiina odottavista neuvojista lähtien. Messukeskusta lähestyessämme , tervehtivät ovimiehet meitä kohteliaasti ja sisällä hyöri aidoilla hymyillä varustettu asiakaspalveluporukka. Visioon pääseminen edellyttää, että jokainen yrityksen toimintaan osallistuva ymmärtää ja sisäistää strategian. Vaikutti siltä, ettei kenelläkään haaga-helialaisella vapaaehtoisella ollut jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä siitä, mihin tällä tilaisuudella tähdätään: Euroopan parhaaksi bisnestapahtumaksi. Sitä oli hienoa seurata asiakkaana, jonka ympärille kaikki oli rakennettu.

Ilahduttava asiakaskokemus lähtee toimivasta työpäiväkokemuksesta

Meillä Meteoriitissa uusi visio ja strategia kirkastettiin kesän kynnyksellä. Koko henkilöstömme on ollut siinä työssä mukana ja kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa. Tällä hetkellä muodostamme yhdessä tarkempaa ymmärrystä visiosta ja strategiastamme tarkentamalla uuden tarjoomamme osia. Kirkastetun visiomme muodostavat asiakaskokemuksen ja työpäiväkokemuksen yhdistelmä. Me meteoriittilaiset uskomme, että ilahduttava asiakaskokemus lähtee toimivasta työpäiväkokemuksesta. Jotta henkilöstö voi toteuttaa parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen, tulee organisaation satsata oman henkilöstönsä työympäristöön, kulttuuriin, työvälineisiin ja toimintapahoihin. Ilahduttava asiakaskokemus on puolestaan juuri sitä mitä Nordic Business Forum 2015 meille tarjosi. Kiitos tästä vuodesta, me luotamme teihin täysin ja palaamme varmasti ensi vuonna!

Katso Twitteristä #NBForum2015-hashtagilla postaamiamme tweetteja esim aliaksilla @nanaun, @jaripullinen, @perttuah, @tyttihallavo ja @meteoriitti. Sen lisäksi Meteoriitin Perttu Ahvenainen kokosi blogipostauksiinsa hyviä nostoja tapahtumasta.

https://www.meteoriitti.com/2015/10/02/nordic-business-forum-2015-twitterissa/
https://perttuahvenainen.wordpress.com/2015/10/02/top-quotes-nordic-business-forum-2015-simon-sinek/
https://perttuahvenainen.wordpress.com/2015/10/01/top-quotes-nordic-business-forum-2015-john-c-maxwell/
https://perttuahvenainen.wordpress.com/2015/10/01/top-quotes-nordic-business-forum-2015-arianna-huffington/
https://perttuahvenainen.wordpress.com/2015/10/01/top-quotes-nordic-business-forum-nilofer-merchat/
https://perttuahvenainen.wordpress.com/2015/10/02/top-quotes-nordic-business-forum-2015-keith-cunningham/
https://perttuahvenainen.wordpress.com/2015/10/02/top-quotes-nordic-business-forum-2015-mette-lykke/

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)