Pyörähti juuri kolmas kuukausi mittariin meteoriittilaisena. Jaa, että miltäkö tuntuu? Kiitos kysymästä, aivan huikealta! Alku on ollut melkoista haipakkaa ja vaikka pattereita on luonnollisesti kulunut paljon uuden opetteluun, niin samanaikaisesti vaihtelu on virkistänyt. Vaikeinta työpaikan vaihdoksessa, kuten lie ylipäänsä kaikissa muutoksissa, on vanhoista ja tutuista, turvallisista jutuista luopuminen. Pitää vain uskaltaa hypätä tuntemattomaan ja luottaa, että kyllä ne siivet matkan varrella kasvavat.

Asennelaji

 

Yhteinen nimittäjä – viestintä

Ennen Meteoriittiin siirtymistä työskentelin energiayhtiön tietohallinnossa järjestelmäkehitykseen ja ylläpitoon liittyvissä työtehtävissä. Olin mm. käyttöönottamassa ja launchaamassa Yammeria sekä osallistuin intranet- ja dokumentinhallintaprojektiin. Tunnen siis asiakaspuolen haasteet ja kipukohdat, kun pohditaan järjestelmävalintaa, kilpailutetaan toimittajia, neuvotellaan sopimuksista ja kootaan projektiryhmää talon sisältä niukoista resursseista.

Samalla pitäisi muistaa viestittää asioista oman hiekkalaatikon ulkopuolelle ja sitouttaa sekä johtoa että koko henkilöstöä messiin. Ja projektin edetessä osoittaa uudenlaisen teknologian tuomia etuja ja lisäarvoja työntekijöille kannustaen uuden työvälineen käyttöön toimimalla itse esimerkinomaisesti. Uusi tai uusittu järjestelmä vaatii myös markkinoinnillista panostusta ja myyntihenkistä otetta, jotta maaperä saadaan hedelmälliseksi ja ihmiset innostuneiksi. Oli asia, projekti tai järjestelmä mikä tahansa, jokaisessa työvaiheessa esiin nousee yksi ja sama tekijä: viestintä. Sillä on valtaisa merkitys siinä, kuinka uusia asia saadaan ujutettua työarkeen ja millainen fiilis käyttäjillä on. Panostus ja resursointi viestintään maksaa itsensä kaksin verroin takaisin.

Intranet – vihatusta rakastetuksi

Ennen Meteoriittiin siirtymistä minulla oli hieman ristiriitaiset tunteet, sillä tuleva työni liittyisi intranetin valmisratkaisutuotteeseen. Intranetin tehtävä on tukea yrityksen sisäistä viestintää, mutta yleensä intranet-sana saa ihmisillä karvat pystyyn ja tuo epämiellyttäviä muistoja mieleen. Intranet voi olla melkein kirosanaan rinnastettavissa ja lähes vihatuin järjestelmä työpaikoilla.

intranet_meme

Yleisesti ottaen intranet on kuin musta aukko, että sinne kun joudut niin sielläpähän möllötät. Ja navigointi on yhtä helppoa kuin labyrintissä suunnistaminen – arvauksen, erehdyksen ja sinnikkään yrittämisen kautta saatat löytää sen tiedon mitä olet etsinyt, tai sitten olet jo luovuttanut. Usein myös intranetin sisältämä tieto on yhtä ajan tasalla kuin viikon vanha sanomalehti. Eipähän sellaista tule kovin usein selailtua.

Toisekseen työni liittyisi valmisratkaisu intranetin markkinointiin. Siis markkinointiin! Enhän minä voi markkinoida sellaista tuotetta, josta en itse pidä. Jotta voin markkinoida ja toimia jonkin tuotteen puolestapuhujana, minun täytyy aikuisten oikeasti uskoa tuotteeseen ja sen tuomiin etuihin. Ihme ja kumma, tämä fiilis kaikkosi aika pian kun tapasin kasvokkain uuden ja tulevan rakkaan lempilapseni – Valo Intranetin. Siinä me sitten tutustuimme toisiimme ja tajusin, että voi jukra, onhan tämä kätevä!

valo_intranet_

Ihastuin Valossa siihen, että Intranetin toteutusmalli on todella tuotu lähemmäs käyttäjää, ja että Valossa on paranneltu monia intranetiin yleisesti liitettyjä perisyntejä, kuten käytettävyyttä. Valon keskiössä on nimenomaan käyttäjän tarpeet ja tärkeintä on, että intranet tukee ja auttaa ihmisiä työssään, ei päinvastoin. Kehitystiimi, joka Valon takana puurtaa, innovoi jatkuvasti uutta kuunnellen myös käyttäjien näkemyksiä. Lukaise lisää Valo Intranetista ja siitä, kuinka voit nostaa työpäiväkokemuksesi next levelille.

Valoa ja iloa työpäivääsi oheisen elämänohjeen myötä!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)