- 26.10.2015

Avoimuus on meidän kaikkien asia

Jatkan vielä #intranetwork -seminaarin yhdestä aiheesta muutaman rivin verran. Avoimuus, niin sisäisessä kuin ulkoisessa viestinnässä, on organisaatiossa jokaisen asia. Viestin kulkeminen niin horisontaali kuin vertikaali suunnassa läpi koko yrityksen ja yhteisön ei voi siis koskaan olla vain esimerkiksi viestinnän asia.

Jokainen organisaatio pitää sisällään valtavan määrän hiljaista ja piilotettua tietoa, joka pitää valjastaa hyötykäyttöön.

Tuotamme päivittäin, varsinkin tietotyön aloilla, suuria määriä dokumentteja, keskusteluja, muistioita, tarjouksia, konsepteja jne. Aika harva osaa ja ymmärtää käyttää niistä kertyvää tekstisisältöä hyväkseen. Tuosta massasta saa tuotettua kymmeniä artikkeleita kohtalaisen pienellä vaivalla. Itse kirjoittelin blogiini yli sata juttua suoraa niistä teemoista joita kävimme asiakkaiden kanssa läpi. Matkalla palaveriin, tai matkalla sieltä takaisin toimistolle, syntyi todella helposti universaaleja ajatuksia jotka toimivat ihan toimialasta riippumatta.

Rohkeammin hankkeet esille

Lasken myös avoimuudeksi aktiivisen referenssitarinoiden tuottamisen. Vaatii todella pientä vaivaa tuottaa jokaisesta julkaistusta hankkeesta edes lyhyt kuvaus siitä mitä tehtiin ja mitä saavutettiin. Ja jos kyseessä on ollut enemmänkin visuaalinen hanke, niistä varsinkin syntyy nopeasti laadukasta sisältö jaettavaksi.

Väitän, että liian useassa organisaatiossa hankkeista ja onnistumisista ei kerrota tarpeeksi.

Referenssit ovat varsinkin sellaista tietoa, että jos niitä ei osata dokumentoida kunnolla, on niitä todella vaikea yrittää hyödyntää asiakaskohtaamisissa. Toisaalta referenssit kertovat myös nopeasti rekrytointivaiheessa, että minkälaiseen yritykseen on hakeutumassa.

Ei kenenkään vastuulla

On siis aika siirtyä siitä ajatuksesta, ettei tämä kuulu minulle – ajattelemaan että minähän voisin myös osallistua tähän. Katsele tänään ympärillesi, uskon että löydät paljon sellaista jonka voisit julkaista omille sivuillesi.

Sorrumme liian usein siihen tilanteeseen että asiat eivät tunnu olevan kenenkään vastuulla. Lopputuloksena kukaan ei tee mitään ja missään ei näy tekemisen merkkejä. Nyt on siis hyvä hetki aloittaa viikko tekemällä pieni inventaario. Tietääkö työkaverini, tiimini tai vaikkapa myyntitiimi että meillä on tällainenkin dokumentti olemassa, tai miten sitä voisi hyödyntää seuraavassa tarjoustyössä?

 

Tutustu samalla meidän tekemisiin osoitteessa:
https://www.meteoriitti.com/category/referenssit/

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)