Marraskuisessa sateessa sain kotoa luvan lähteä itsekseni mökille laittamaan paikkoja talvikuntoon. Perjantai-iltapäivänä mielessä pörräsi myös muutama työasia, joita olin halunnut edistää jo pitkään. Kun tiedossa oli 500 kilometriä ajoa molempiin suuntiin, päätinkin ottaa matkaevääksi muutamia aiheeseen liittyviä kiinnostavia taltiointeja SoundCloudista (kiitos sisältövinkeistä Perttu Ahvenainen). Mielessä oli pienten puhdetöiden lisäksi vaeltaminen kansallismaisemassa, sekä tunnelmointi sähköttömässä mökissä. Ajaessa todella innostuin kuulemistani asioista. Kuten useasti viimeisen vuoden aikana, sanelin ajatukseni kännykän OneNote-muistioon. Swype-näppäimistön (saatavilla Androidiin ja iPhonelle) avulla suomenkielinenkin puhe kääntyy käytännössä lähes virheettömäksi tekstiksi muistioon. Autossa onnistunut sanelu edellyttää selkeätä ja aika kovaäänistä puhetta, mikä ei ole ongelma jos ajaa yksin.

Saneltu muistio heti käytössä PC:llä

Perillä oli syytä ryhtyä lämmityspuuhiin. Kun tulet oli sytytelty, avasin läppärin ja käytin takan ääressä sen parituntisen, minkä akusta oli jäljellä. Oikeassa mielentilassa sain todella paljon aikaan sanelemani muistion pohjalta. On se jännä miten suomalainen marraskuu voi saattaa ihmisen tuottavaan mielentilaan. Nyt oli hyvä saunoa ja juoda olutta ja unohtaa työt!

Paluumatkalla kuuntelin uudestaan kiinnostavimman taltioinnin SoundCloudista ja sain myös ajatuksen kirjoittaa tästä työkokemuksestani blogi-tekstin. Sanelin tämän tekstin rungon muutamassa minuutissa puhelimeen, huoltoasemalla syödessä tein korjauksia ja asetin tekstin loppuun kuvan.

En yleensä tee viikonloppuisin töitä, enkä suosittele sitä kenellekään. Mutta tällä kertaa oli oikein hauskaa yhdistää syksyinen kaamostunnelma, vaeltaminen ja mielekkään työn tekeminen. En myöskään halua suositella kenellekään teknisten laitteiden kanssa kikkailua autossa, mutta jos sen tekee hallitusti ja turvallisesti, niin tylsän taipaleen voi kääntää tehokkaaksi opintomatkaksi! Perusvinkkini on: älä näplää, vaan sanele.

Ota hyvistä hetkistä ideat talteen

Tämän tarinan oppi: inspiraation hetkellä on hyvä saada asiat talteen heti helposti hyödynnettävään muotoon. Tämä blogi ja nämä ajatukset syntyivät todella helposti, uusia ja fiksuja välineitä hyödyntämällä. Varautumalla matkalle oikein, perjantaistani muodostui loistava työpäiväkokemus. Sain tästä onnistumisesta draivia koko alkavaan viikkoon, en todellakaan nyt koe että olisin hukannut lepohetkeni työntekoon.

Olemme kaikki erilaisia, ja kannattaakin panostaa siihen että löydät ne omat tavat olla tuottava ja saada työstä hyviä fiiliksiä. Maailma vie meitä suuntaan, jossa jokainen on entistä enemmän vastuussa omasta tekemisestään ja omia työtapoja kannattaa tutkailla ja kehittää. Työnantajan näkökulmasta on entistä tärkeämpää panostaa ja tukea ihmisiä näissä ponnisteluissa. Henkinen pääoma on rajallinen voimavara ja jos haluaa kehittää henkilöstön osaamista ja muuttaa firman suuntaa, pitää auttaa ihmisiä ja tiimejä kehittymään ja kasvamaan. Tässä eivät laitteet ja sovellukset yksin auta, vaikka ne ovat tietysti vahvasti muutosta mahdollistamassa. Parempia työtapoja pitää juurruttaa ihmisten omaan työkontekstiin.

Alla vielä kuva etäkonttoristani Pohjois-Karjalassa (saunan jälkeen). Hyvää marraskuuta!

20151106_214425

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)