- 16.11.2015

Slushmaista otetta ja tekemisen meininkiä

Olin ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopan suurimmassa startup-tapahtumassa Slushissa ja täytyy sanoa, että vau! Kävijäkokemukseen oli todella panostettu. Messukeskus oli hädin tuskin tunnistettavissa, sillä halli oli lattiasta kattoon Slush-teeman mukainen: kekseliäästi tuunattua kierrätystavaraa, elektronista tilpehööriä, laservaloja ja teknomusaa. Tämä kaikki edustaa myös startup-maailmaa: uskallusta olla erilainen, rohkeutta tehdä mitä sydän sanoo ja päättäväisyyttä, jota soraäänet eivät lannista.

Vaikka marraskuinen Suomi näyttäytyy sään puolesta märkänä ja synkkänä, Slushissa ei voinut muuta kuin voimistua. Kaksi päivää täyttä häkää energisten ja iloisten ihmisten kohtaamisia. Uteliaisuutta uusien juttujen suhteen ja hyvää mieltä toisten menestyksestä. Kansainvälistä meininkiä ja uskoa tulevaisuuteen. Intohimoa toteuttaa omia unelmiaan ja tehdä yhdessä maailmasta parempi paikka olla ja elää.

Ihmiset rakastavat yksinkertaisuutta ja yhteisöllisyyttä

Esiintyjistä minulle jäivät erityisesti mieleen Design in Tech -trackin puheenvuorot. The Cool Hunter -sivuston suomalainen design-bloggaaja Tuija Seipell muistutteli, että teknologia yksissään ei ole tie menestykseen. Toisinaan sitä innostutaan virittämään teknologisia härpäkkeitä ja palveluita sellaisille taajuuksille, että ne mahdollistavat kaiken aasta ööhön, mutta unohtavat samalla sen oleellisimman – ihmisen, eli käyttäjän. Monimutkaisessa maailmassa ihmiset rakastavat yksinkertaisuutta. Ja sekään ei yksistään riitä, vaan oleellista on myös se, mitä tunteita tuote tai palvelu ihmisissä herättää. Vaikka teknologia kehittyy päätä huimaavaa vauhtia tarjoten jatkuvasti uudenlaisia mahdollisuuksia ja käyttötarkoituksia, yksi asia ei ole muuttunut: tunteet ja mielikuvat vaikuttavat ostokäyttäytymiseen. Tähän kaikkeen design tähtää.

Eräs toinen mielenkiintoinen puheenvuoro liittyi teknologiaan ja yhteisöllisyyteen, josta ruotsalaisen Zound Industriesin Konrad Bergstörm kertoi persoonallisella otteellaan. Ihmisellä on luontaisesti korkea tarve kuulua johonkin yhteisöön – olla osa jotakin, vaikuttaa yhteisiin asioihin ja kokea olevansa merkityksellinen. Teknologia ei korvaa ihmistä ja siksi tarvitaan yhteisöllisyyttä: sosiaalisia rakenteita, ajatusten vaihtoa, ihmisten kohtaamisia. Näissä teknologialla voi olla mahdollistava ja osallistava rooli.

Valo Intranet – Yhteinen, sosiaalinen “kotipesä”

Meteoriitissa arvostamme slushmaista mielentilaa ja tekemisen meininkiä. Haemme kansainvälistä kasvua Valo Intranet -tuotteelle, ketterästi ja jatkuvasti toimintaamme kehittäen, asiakkaita kuunnellen. Haaveemme on, että jokaisessa yrityksessä olisi kotoisa ja sosiaalisuutta tukeva “kotipesä”, jonka jokainen voisi tuntea omakseen. Paikka, josta löytäisi omat työtoverit ja jossa voisi keskustella yhdessä yhteisistä asioista. Paikka, joka vahvistaisi työntekijöiden yhteisöllisyyden tunnetta, riippumatta siitä mistä käsin kukakin fyysisesti työskentelee. Sisäisellä viestinnällä voidaan rakentaa myönteistä yhteisöidentiteettiä, vaikuttaa työpäiväkokemukseen ja sitä kautta koko liiketoiminnan menestymiseen.

Joko teillä on sosiaalinen intranet, joka mahdollistaa sujuvan sisäisen viestinnän toimien samalla yhteisöllisyyden luojana ja vahvistajana?

Lue lisää Valo Intranetistä

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)