Episerverin Kalle Bäckman avasi eilen Helsingissä pidetyn #ascend15 The Digital Transformation Conferencen toteamalla leikkisästi, että täällä ollaan katsomassa Epin uutta logoa, webbisivustoa ja nimen uutta kirjoitusasua. Todellisuus olikin, ettei mitään suuria julkistuksia ollut luvassa. Sen sijaan oli hyvä saada konkreettista vahvistusta sille, että Episerver säilyttää valitun suuntansa ja jatkaa sen vahvistamista. Episerver on alusta, joka on perustana monelle Sinisen Meteoriitin tarjooma-alueen ratkaisulle.

Kulmakivet

Episerver on www-julkaisualustan lisäksi alusta digitaaliseen markkinointiin ja verkkokauppaan. Gartner nimesi Episerverin heinäkuun lopussa yhdeksi ”Magic Quadrant for Web Content Management” –raporttinsa leadereista. Raportin voi ladata täältä. Päivän business-trackin esitysten pääpaino oli digimarkkinoinnissa ja verkkokaupassa.

Digitaalinen markkinointi ja markkinointiautomaatio

Episerveriä voi käyttää digitaalisen markkinoinnin ja markkinointiautomaation tehtävissä. Kävijän ja hänen asiakaspolkunsa tunnistaminen auttavat parantamaan heille tarjottavaa palvelua. Konversion ja bounceraten avulla voidaan etsiä palvelusta parannettavia osa-alueita. Löytävätkö kävijät etsimänsä? Poistuvatko he ennen kuin ovat tehneet sen asian, jota me tavoittelemme? Tarjotaanko heidän etsimiensä (ja löytämiensä!) tuotteiden rinnalla tuotteita, joista tiedämme heidän voivan olla kiinnostuneita? Episerverin avulla on mahdollista myös luoda kampanjoita ja seurata niiden analytiikkaa.

Verkkokauppa Suomessa vuonna 2015

Verkkoteollisuus ry ja Northpatrol ovat tehneet selvityksen suomalaisen verkkokaupan tilasta vuonna 2015. Kyselyyn osallistui 60 vastaajaa. Northpatrolin Mikko Jokela oli paikalla esittelemässä selvityksen keskeisiä havaintoja. Selvityksen mukaan ”suomalainen myy suomeksi suomalaiselle”. Tuskin yllätys kenellekään verkkokaupan tilaa seuranneelle. Selvityksen keskeiset havainnot olivat verkkokauppastrategian ohuus, pienimuotoisuus, resurssipula ja tekniikan ehdoilla toimiminen. Episerverin päällä toimivia verkkokauppoja ovat esimerkiksi Dressman ja Cubus.

Digital Experience Cloud #DXC

Merkittävin uusi asia on Episerverin käyttö pilvestä SaaSina. Siinä puhutaan samanlaisesta käyttötavasta, kuin esimerkiksi Office365:ssä. Pilvi on reaaliaikaisesti ajan tasalla ja sisältää uusimmat ominaisuudet. Pilvikäytön uusista ominaisuuksista voit lukea lisää täältä. Pilven käyttökokemuksen kerrotaan olevan ohjattu, optimoitu ja personoitu. Pilvialustasta löytyvät kaikki kolme osa-aluetta: CMS, digimarkkinointi ja digitaalisen kaupankäynnin ratkaisu.

Product Roadmap

Episerverin roadmapin esitteli CMO James Norwood. Sen keskeiset kehitysalueet ovat kampanjat, profiilit, pilvitoimitusmalli ja kehittäjäyhteisö. Periaatteessa olemme nyt versiossa 9, mutta se on käytännössä merkityksetöntä, sillä Episerver on tuotekehityksissä siirtynyt jatkuvan kehityksen malliin. Tämä tarkoittaa sitä, että varsinaisia versioita ei enää julkaista, vaan eilisessä tilaisuudessakin puhuttiin fall- ja spring-releaseista. Kehitystä tapahtuu siis koko ajan.

Tämän syksyn asioita ovat esimerkiksi käyttäjien tekemät instant templatet, monia content itemeitä sisältävät projektit, verkkokaupan kampanjat ja alennukset, uudet lomakkeet. Hyvä uutinen sekä Episerveriä että SharePointia käyttäville asiakkaillemme on SharePoint-connector, joka auttaa tiedonsiirrossa SharePoint on-premin, onlinen ja Office365:n ja Episerverin välillä.

Ota yhteyttä, jos haluatte kuulla lisää!

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)