Yllättävän monta kertaa digityön tai tietotyön, ihan kumpaa termia halutaan käyttää, vaikutuksista puhuttaessa keskitytään valkokaulusväen haasteisiin ja mukautumishaluihin. Kuitenkin ne suurimmat muutokset on nähty ja tullaan näkemään ihan tavallisten duunareiden työnteossa.

Jos voin hetken muistella oman äitini työuraa Puolustusvoimissa, voin todeta että digitalisaatio valui sinne aika hitain askelin.

Digitalisaatio hanskalokerossa

On puhuttu paljon paperittomista toimistoista, mutta oletko joskus nähnyt esimerkiksi sähköasentajan pakettiauton sisään? Hanskalokerosta pursuaa paperit ja niitä on levitelty ympäriinsä ratin ja tuulilasin välistä aluetta. On työmääräystä, tilausvahvistusta, tuntiraporttia, kululaskua ja asiakkaan kuittaamaa loppulaskua. Digitalistaatio ei todellakaan ole vielä valunut yksittäisen asentajan arkeen – ainakaan kovinkaan monessa paikassa.

Ei tarvitse mennä kovinkaan montaa vuotta taaksepäin, kun postipakettiinkin kirjoitettiin allekirjoitus ihan vain kynällä paperille.

Tutustuin Microsoftin FieldOne -tuotteeseen, lähinnä siksi että käyn kaikki edustamamme tuotteet yksitellen läpi jotta ymmärrän paremmin mitä niillä voi tehdä. Varsinkin FieldOne yllätti minut todella positiivisesti. Se mahdollistaan täysin mobiilin ja elektronisen asennusmiehen, tai ”kenttätyömiehen” kuin he itse määrittelevät. Jos ajatellaan tilanne siellä sähköasennusyrityksessä, FieldOne mahdollistaa sähköisen työsuunnittelun, aikataulutuksen ja täydet integraatiot CRM:n asiakastietoihin. Näiden avulla asentajalle lasketaan optimi reitti ja hän voi tehdä asennustoiden raportoinnin täysin reaaliaikaisesti ja läpinäkyvästi. Samalla tuotteella voidaan hallita myös esimerkiksi varaosien varastomääriä, tallentaa korjauskohteesta kuvia pilveen ja kirjata asiakaskohtaisia lisätietoja suoraa suorituspaikalla.

Ja siitähän tässä kaikessa digitaalisuudessa on kyse – miten helpotamme ihmisten arkea ja miten mahdollistamme heidän onnistumisensa työssä.

Kuinka monta paperista prosessia on vielä olemassa? Monessako paikassa kirjataan tehtäviä kentällä vielä lyijykynällä? Entä jos sama sovellus jolla kirjaat työtehtävät, ohjaisi sinut lyhintä reittiä paikalle ja mahdollistaisi paremman työpäiväkokemuksen meille kaikille.

 

Lue miten ratkaisimme yhden asiakkamme haasteet:
https://www.meteoriitti.com/2014/06/11/reagointikykya-jatekuljetuksiin-lassija-ja-tikanoja/

 

Tietoa kirjoittajasta

We make digital work! Olemme koodareita, konsultteja ja digitaalisen teknologian asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme digitaalisen työn ja liiketoiminnan kehittämisessä. Maailmalla palkittu Valo-intranet on meidän tekemä.

Kirjoitukset (398)